Renginys ,,Švenčių belaukiant”

Renginys ,,Švenčių belaukiant”

Šventinio stalo pasiruošimas dažnai sukelia nemenkų rūpesčių – o juk taip būtų malonu šventes sutikti ramiai ir džiaugsmingai. Šventinio valgiaraščio ruošimo idėjomis savaitgalį dalinosi Lietuvą pasaulyje garsinantys virtuvės šefai Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) organizuojamame renginyje ,,Švenčių belaukiant”.

Šventiškai jaukus renginys vyko ,,Crowne Plaza Vilnius” viešbučio paskutiniajame aukšte įsikūrusiame restorane ,,Horizontas”, pro kurio langus atsiveria įstabi Vilniaus miesto panorama. Popietės metu HoReCa partneriai visuomeninio maitinimo įmonėms ir svečiams pristatė savo gaminius, skirtus kiekvienos šventės palengvinimui, šventinio stalo paįvairinimui bei pagardinimui.

Pristatymus lydėjo gerai pažįstamų šefų: Gabrieliaus Zajac, Eriko Janeriko, Arūno Stoškaus, Jonitos Šeščilaitės, Dovilės Valentienės ir Monikos Garnelės specialiai šiai popietei gamintų patiekalų patiekimas ir trumpi pasakojimai apie ingredientus bei patiekalų gamybos procesus. Svečiai degustavo austres, įdarytas pastarnokų ir lazdyno riešutų kremu, žaliu obuoliu, karamelizuota saliero šaknimi, juodaja garstyčia ir traškia balanda, burokėlių sriubą su ėriena ir ožkos sūrio kroketu, anties krūtinėlę su Kalėdiniais prieskoniais, krosnyje keptais persimonais, burokėlių sultyse virta bolivine balanda.

Visi susirinkusieji kartu pasidžiaugė kas ketverius metus rengiamame pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2018“ Lietuvos nacionalinės šefų rinktinės iškovotais puikiais apdovanojimais: ART meninio stalo ir karštosios virtuvės rungtyje laimėtais bronzos medaliais bei individualaus meninio sūrio raižymo rungtyje mokytojos Vitos Brūzgienės iškovotu auksu medaliu.

Džiaugsmingus sveikinimus bei padėkas lydėjo konditerijos meistrės Dovilės Valentienės ir ,,Geriausias Jaunasis virėjas” titulą pelniusios Jonitos Šeščilaitės renginio svečiams paruošti desertai: spanguolių ,,Magdė” su lėto virimo kriauše, kriaušių ir spanguolių šerbetu, midaus ikrais bei aviečių žele ir iš Valrhona Dulcey šokolado, šokolado su abrikosais ir Kalamansi, minkštos karamelės, traškaus sluoksnio su žemės riešutais, Nugatino, abrikosų ir bananų vaisinio traškučio bei žemės riešutų biskvito ruoštas desertas ,,Karamelinė rožė”.

Gardi popietė pakiliai nuteikė visai likusiai dienai bei įkvėpė naujų idėjų šventiniam stalui, tad laukti gražiausių metų švenčių tapo ne tik paprasčiau, bet ir džiaugsmingiau.

Agnė Lukošvečiūtė @Meniu.lt

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną