Rekomenduojame paragauti „Bajoriškų vaišių“ (Kernavė)

Rekomenduojame paragauti „Bajoriškų vaišių“ (Kernavė)

Kaip tikino laisvalaikio ir pramogų centro projektų vadovė Virginija Dambrauskienė, lietuviams atėjo laikas susipažinti su seniai pamirštomis tradicijomis – bajoriška kultūra, kurios atstovai buvo nepaprasti žmonės, o jų vaišingumas aprašytas ne vienoje istorinėje knygoje. Anot Virginijos, seniai pamirštam turtingam Lietuvos kulinariniam paveldui atėjo laikas atgimti: dabar kiekvienas gali paragauti „Bajoriškų vaišių“.

Tai puiki alternatyva įprastai vakarienei, nes „Bajoriškų vaišių“ degustacijos metu žmogus ne tik gardžiai pavalgo, bet ir pramogauja: pagal bajoriškas tradicijas patiekalai patiekiami ne porcijomis, t. y. kiekvienas gali įsipilti sriubos arba atsipjauti mėsos tiek, kiek nori, tad visi lieka sotūs ir patenkinti. Ši degustacija puikiai tinka konferencijoms bei verslo pietums, pobūviams ar vakarienei – galima ramiai ir neskubant pasišnekėti su kolegomis, draugais bei verslo partneriais.

Meniu.lt kolektyvas išbandė gardžias „Bajoriškas vaišes“: visiems labai patiko „Bajoriška mėsos sriuba“, „Bajorienės vainikas“ bei „Gabalas mėsos „valakiškai“. Malonu ir tai, kad maistu mėgautis galima tiek restorane, tiek lauko terasoje, o po sočios degustacijos – pasivaikščioti prie ežero, apžiūrėti vietovę.

„Bajoriškų vaišių“ pasiūlymas svečiams:

„Bajoriška mėsos sriuba“ (jautiena, kiauliena, veršiena su kauliuku)
„Gardi jūrų gėrybių žuvienė“ (3 rūšių jūrų žuvys, jūrų gėrybės) (sriuba pasirenkama viena iš dviejų)
„Gabalas mėsos „valakiškai“ (kiaulienos kumpis, marinuotas su prieskoninėmis žolelėmis ir įdarytas morkomis, porais, saliero stiebais)
„Bajorienės vainikas“ (medaus-garstyčių marinate marinuoti šonkauliai, įdaryti špinatais, paprika)
„Bajoriškai patiekta jūrų žuvis su daržovėmis grietinėlės padaže“ (šviežia dorada, kefalė ar jūrų ešerys, cukinija, saliero stiebai, paprika, morkos, svogūnai, pankoliai)
„Ant grotelių keptos daržovės“ (baklažanai, pomidorai, česnakai, cukinija, paprika)
Šviežios daržovės (pomidorai, agurkai, paprika, alyvuogės, marinuoti svogūnai)
Balzamiko acte čirškintos daržovės (karmelizuotos morkos, baklažanai, česnakai, cukinija, vynuoginiai pomidoriukai, mėlynas svogūnas, pievagrybiai, balzamiko actas)
Bulvių skiltelės su kmynais ir čiobreliais
„Vyšnių sodas“ (ledų desertas su karštų vyšnių padažu)
„Kernavės bajorynės“ gira

Užsakymus prašome pateikti ne vėliau, nei prieš 3 dienas
tel. 8 656 59199, (8 5) 2058555
arba el. paštu adm@kernavesbajoryne.lt.

Parengė Elena Germanovič
Andriaus Zeigio nuotrauka
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną