Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Raudonieji kopūstai – sveika ir naudinga

2008-03-03
Paskelbk savo straipsnį

Raudonojo kopūsto skonis nėra toks pat kaip paprastojo kopūsto. Raudonasis yra aitresnis, primena krienus. Raudonieji ir mėlynieji kopūstai – ta pati daržovė, tik jos spalvą nulemia dirvožemio pH ir jame esantis pigmentas anthocyanin.

Raudonųjų kopūstų daigeliai taip pat labai naudingi organizmui. Specialistai tikina, kad reguliariai valgomi, daigeliai stiprina imuninę sistemą, padeda kovoti su nuovargiu, stresu, sunkiomis ligomis. Daigintos raudonųjų kopūstų sėklos puikiai tinka dėti į troškinius, sriubas ir omletus, žali daigeliai gali būti naudojami salotoms ir sumuštiniams. Taip pat kaip smulkintos salotos jie gali būti dedami į daugelį kitų patiekalų.

Raudonieji kopūstai dažnai naudojami Azijos šalių virtuvėse, taip pat Europoje. Iš šios daržovės galima pasiruošti daug įvairių patiekalų, tik iš jų verdama sriuba nusidažys kopūsto spalva. Itin netradiciškai atrodo raudonųjų kopūstų blynai, kurių ruošimui naudojami ryžiai bei razinos.

Vištienos salotos su raudonuoju kopūstu

Prireiks:
Kubeliais ar juostelėmis pjaustytos bei paskrudintos vištienos krūtinėlės.
Raudonojo kopūsto.
Šaldytų kukurūzų (atšildykite, nusausinkite).
Išvirtų tamsiųjų pupelių (atvėsinkite, nusausinkite).
Avokado – supjaustykite nedideliais kubeliais.
Raudonojo svogūno – supjaustykite riekelėmis.
Kalendros.

· Paruoškite kopūsto lapus, nes į juos patieksite paruoštas salotas.
· Inde sumaišykite visus ingredientus, taip pat įpjaustykite raudono kopūsto.
· Porcijomis sudėkite į kopūsto „indelius“ ir patiekite su citrina. Prieš valgydami, salotas apšlakstykite citrinos sultimis. Galima paskaninti druska, pipirais.

Ruošiant salotas dar galite naudoti „chipotle“ pipirų aliejų, jei pavyks jo įsigyti. Galite pabandyti pasigaminti ir patys, jei nusipirksite minėtų pipirų: tiesiog pašalinkite sėklas, porą arbatinių šaukštelių smulkintų „chipotle“ užpilkite 0,5 stiklinės alyvuogių aliejaus ir 0,5 arbatinio šaukštelio košerinės druskos. Patiekti galima ir prie ant grotelių keptos riebios mėsos – kiaulienos, avienos.

Skanaus!

Parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotraukoje – aprašytos salotos (www.foodtv.ca)
Meniu.lt informacija