Raudonieji bananai (Svetur)

Raudonieji bananai (Svetur)

Egzotiška vaisiaus spalva daug ką nustebina. Europiečiai, pratę prie įprastos geltonos banano spalvos, tik neseniai „atrado“ Centrinės Amerikos kraštuose ypač mėgiamus raudonuosius bananus. Į Didžiąją Britaniją jie eksportuojami tik nuo šių metų pradžios, bet jau susilaukė didžiulio vartotojų susidomėjimo.

Raudonųjų bananų gimtinė yra Kolumbija ir Ekvadoras. Dar nesunokę raudonieji bananai yra žali (kaip ir geltonieji), tačiau vaisiui sunokus jo žievė tampa rausvai purpurinė. Jei spalva šviesesnė, vaisius nepakankamai sunokęs. Raudonieji bananai yra šiek tiek mažesni ir storesni, sunokusių vaisių minkštimas gali būti nuo kreminės iki purpurinės spalvos. Skonis saldesnis, šiek tiek primena avietes.

Kaip ir geltonieji, raudonieji bananai kambario temperatūroje sunoksta per kelias dienas. Jų didesniuose prekybos centruose galima įsigyti ištisus metus. Dažniausiai valgomi švieži, naudojami gaminant desertus.

Į Didžiąją Britaniją raudonus bananus pradėjo importuoti „Morrison“ prekybos centras. Bradfordo mieste įsikūręs parduotuvių tinklas šiuos bananus importuoja iš mažų plantacijų, įsikūrusių ant kalno šlaito, kurios įprastai neeksportuoja vaisių už Pietų Amerikos ribų. Raudonųjų bananų augimo ciklas ilgesnis nei geltonųjų: augalas sužydi ir užmezga vaisių per 10 mėnesių, dar 6 mėnesius ir kelias dienas bananai noksta.

„Morrison“ parduotuvių tinklo produktų vadybininkas Anthony Forbes teigė, jog žmonės labai susidomėjo kitokios spalvos bananais ir jau spėjo juos pamėgti. Daugumoje parduotuvių visi raudonieji bananai buvo tiesiog nušluoti nuo lentynų. Pasak Anthony, jų tinklas vienintelis šalyje tiekia raudonuosius bananus.

Parengė Elena Germanovič
Šaltiniai: telgraph.co.uk; en.wikipedia.org
Nuotrauka: www.aloimeansyummy.wordpress.com ; www.dkimages.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną