Prancūzai pagamino didžiausią tiramisu (pasaulyje)

Prancūzai pagamino didžiausią tiramisu (pasaulyje)

Patį didžiausią pasaulyje desertą pavadintą tiramisu, pagamino konditeriai iš Villerbanno (Villeurbanne), esančio netoli Leono, pietų Prancūzijoje.

Žymusis skanėstas, pagamintas prancūzų kulinarų svėrė daugiau nei toną - 1075,92 kilogramų. Rekordas, kaip ir privalu, buvo užfiksuotas Gineso Rekordų knygoje.

Prieš tai desertinio pyrago rekordas priklausė šveicarams: šie smaližiams sugebėjo pateikti 782,4 kilogramų gaminį. Tačiau, prancūzai, pasižymintys savo kulinarijos silpnybėmis, savo kaimynus sugebėjo aplenkti.

Villerbanno virėjams prireikė 300 kilogramų minkšto grietinėlės sūrio maskarponė, 60 kilogramų grietinėlės, 72 kilogramų kiaušinių trynių ir 109 kilogramų baltymų, beveik dviejų šimtų kilogramų cukraus ir tiek pat sausainių, 120 litrų vandens, o taip pat kelių dešimčių kilogramų kitų ingredientų, be kurių tikrojo tiramisu nepagaminsi – kakavos, šokolado, saldaus vyno „Marsala“. Tam, kad gardėsis išliktų šviežias, jis buvo padėtas ant specialios platformos, pagamintos iš ledo.

Po to, kai rekordas buvo užfiksuotas Gineso Rekordų knygos komisijos, visi norintys galėjo ragauti milžiniško deserto. Visos gautos pajamos atiteks labdaringoms organizacijoms. Beje, nežiūrint į tai, kad dabar rekordas teisėtai priklauso prancūzams, autorystė visame pasaulyje žinomo saldumyno priklauso italams.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: itar-tass.com
Nuotraukos: france24.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną