Praktiniai vaisių ir daržovių meninio drožinėjimo kursai

Praktiniai vaisių ir daržovių meninio drožinėjimo kursai

Yra sakoma, kad pirmiausia valgome akimis. Todėl svarbu ne tik pagaminti skanų patiekalą, bet ir originaliai jį patiekti. Tam, kad patiekalo pateikimas išrankiam ir išprususiam klientui taptų tikru kulinariniu reginiu, kūrybingi virtuvės meistrai naudoja įvairiausias gudrybes: lipdo skulptūras iš karamelės, šokolado, modeliuoja jas iš margarino, meniškai išdrožinėja vaisius ir daržoves. Išradingas patiekalų pateikimas ir puošyba ne tik didina patiekalo vertę , ugdo klientų estetinį skonį, bet ir didina virtuvės meistrų darbo prestižą.

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (LRVVKA) 2009 m. spalio 11 ir spalio 18 dienomis kviečia virėjus ir konditerius į praktinius vaisių ir daržovių meninio drožinėjimo kursus.

Su Jumis pasidalins savo patirtimi ir su meninio drožinėjimo metodais supažindins virtuvės meistrė, Irina Tviragienė, kuri už savo konkursinius darbus 2008 metais „Lietuvos talentų konkurse“ yra pelniusi sidabro medalį, 2007 metais „Lietuvos Talentų konkurse“ jos darbas buvo įvertintas bronzos medaliu, o 2005 metais „Kremliaus kulinarinės taurės“ čempionate mūsų meistrė susirungė su stipriausiais pasaulio meistrais ir tarptautinio rango teisėjų vertinimui pateikė puikią drožinėtų vaisių ir daržovių kompoziciją „Pelenė“.

Spalio 11 d., pirmojo užsiėmimo metu, sužinosite, kaip išradingai papuošti šaltųjų užkandžių lėkštes, kaip pasiekti, kad išdrožinėti vaisiai ir daržovės suteiktų žavesio banketiniam patiekalui ar furšetinių patiekalų padėklui, o Jūsų rankomis drožinėtų gėlių puokštė nudžiugintų net ir išrankiausią svečią…

O spalio 18 d., antrojo užsiėmimo metu, Jūsų rankos nuostabiausiais raštais pražydins arbūzus!

Dalyvio mokestis:
- vienos dienos kaina: 250 Lt, LRVVKA nariams – 225 Lt;
- dviejų dienų kaina: 450 Lt, LRVVKA nariams – 400 Lt.

Papildoma informacija:
www.lrvvk.lt, tel.: (8 5) 2723171, 8 611 26658, el. paštu info@lrvvk.lt.


LRVVKA informacija
Meniu.lt nuotraukoje
– „Ararat“ restorano drožinėti vaisiai

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną