Po VMVT inspektorių patikrinimo laikinai sustabdyta keturių Vilniaus kavinių veikla

Po VMVT inspektorių patikrinimo laikinai sustabdyta keturių Vilniaus kavinių veikla

Po Vilniaus miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektorių patikrinimo laikinai sustabdyta keturių kavinių veikla.

„Atliekant planinius viešojo maitinimo įmonių patikrinimus ypatingas dėmesys kreipiamas į tai, kad tvarkant maistą būtų tinkamai laikomasi higienos reikalavimų, kad būtų kuo mažesnė tikimybė kilti per maistą plintančių ligų protrūkiams bei apsinuodijimams maistu“, – sakė Vilniaus miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėja Vaida Barkovskienė.

Vilniaus miesto valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriams patikrinus UAB „Shinefesa“ kavinę „Šanchajus“ (Konstitucijos pr. 12), UAB „Vambra“ sezoninę lauko kavinę (Liepynės girininkija, 57 kv. 15 skl.), UAB „Emilekas“ kavinę (V. Grybo g. 39), UAB „Luoza“ kavinę „Hong Kong“ (J. Basanavičiaus g. 19) nustatyta, kad maistas gaminamas netvarkingose, higienos reikalavimų neatitinkančiose patalpose. Patiekalai gaminami neturint receptūrų bei technologinių aprašymų, kavinėse neatliekamas ar nepilnai atliekamas vidinis savikontrolės auditas.

Tikrintose kavinėse tvarkant maistą nesilaikoma maisto kryžminės taršos reikalavimų: kavinėje „Šanchajus“ sriuba atvėsinama ant grindų, UAB „Emilekas“ kavinėje šaldiklyje šalia vištienos laikomi ledai, šalia švarių puodų laikomi valymo šepečiai. UAB „Luoza“ kavinėje „Hong Kong“ (J. Basanavičiaus g. 19) virti mėsos gaminiai, gauta atvėsinta mėsa sušaldoma, šaldytuve šalia vištienos laikoma kiauliena, žuvis.

„Maistas, skirtas tiesioginiam vartojimui, per rankas, svarstykles, įrankius ar kitą inventorių neturi liestis su šviežia mėsa, paukštiena, žuvimi, neplautais žaliais kiaušiniais ar kitais galimais taršos šaltiniais. Priešingu atveju gali padidėti produktų mikrobiologinė tarša ir vartotojas gali susirgti, apsinuodyti maistu“, – komentavo V. Barkovskienė. Be to, šiose kavinėse pažeidžiamos maisto produktų laikymo sąlygos: mėsos produktai laikomi aukštesnėje temperatūroje nei reikalauja teisės aktai. UAB „Emilekas“ kavinėje šaldytos „grill“ dešrelės, atšaldyti lašiniai, medžiotojų dešrelės realizuojamos pasibaigus vartojimo terminui. UAB „Emilekas“, „Hong Kong“, UAB „Vambra“ kavinėse dirbo darbuotojai, nepasitikrinęs sveikatos bei neišklausę sveikatos žinių kursų.

Per pastarąsias savaites inspektoriai Vilniaus mieste patikrino 49 viešojo maitinimo įmones, iš kurių dėl grubių maisto tvarkymo pažeidimų ar teisės aktų reikalavimų nevykdymo laikinai uždraudė 7 kavinių, restoranų veiklą. Patikrinimai tęsiami.

VMVT informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną