Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Picerija „Milano“ – lietuviškos istorijos ir italų virtuvės derinys (Kaunas)

2006-11-24
Paskelbk savo straipsnį

Kauno karininkų ramovėje, pastatytoje 1937 metais ir šiandien dėl architektūrinės ir istorinės vertės įtrauktoje į kultūros vertybių registrą, maitinimo įstaigos veikia nuo seno. Pati pirmoji čia veikusi – restoranas „Trys milžinai“. 1994 metais pastarojo restorano vietoje įsikūrė restoranas-picerija „Mažoji Milano“, nuo 1998 metų vadinama paprasčiausiai „Milano“.

Italų virtuvės restoranas, įsikūręs istoriniame pastate, įsipareigojo išlaikyti istorine jo vertę – iš išlikusių dokumentų ir nuotraukų buvo atkurtas senojo restorano interjeras. Interjero spalvos, baldai, baras, šviestuvai ir kitos detalės – viskas taip, kaip buvo prieš ne vieną dešimtį metų.

Senojo restorano salės interjeras buvo atkurtas, tačiau jo virtuvėje šiandien gaminami ne lietuviški patiekalai. Vadovaujami vyr. virėjo italo, virtuvės darbuotojai kuria tolimosios šalies – Italijos – virtuvės, sėkmingai užkariaujančios Lietuvos maitinimo įstaigas, valgius.

Gausiame restorano-picerijos valgiaraštyje mažomis arba didelėmis porcijomis siūlomos 12 rūšių salotos (nuo 3,50 iki 9,00 Lt), kurių jau pirmosios akcentuoja virtuvės kryptį – „Itališkos“ (salotos, virti kiaušiniai, kumpis, sūris, agurkai, pomidorai, paprikos). Be jų galima paragauti ir populiariųjų „Šefo“ salotų, „Milano“, „Kaprio“ ir kitų. Itališką dvasią „palaiko“ ir užkandžiai (pavyzdžiui, jautienos ar lašišos carpaccio, vištienos užkandėlė ir kt.; 5-16 Lt) bei sriubos (siūlomos 7 sriubos, kainuojančios 4-6 Lt: sultinys su tortelini, daržovių sriuba „Minestrone“, mėsos, pupelių ir pomidorų sriuba „Napoletana“ ir kt.).

Iš karštųjų patiekalų restorano direktorė Emantė Milašiūtė siūlo paragauti itališko šašlyko (maža porcija – 9,50; didelė – 16,50 Lt) arba kitų žuvies (lašišos, lidekos, upėtakio kepsnių), jūrų gėrybių (9-45 Lt) bei kiaulienos, veršienos, vištienos patiekalų (8-24 Lt).

Be abejo, koks itališkas restoranas be itališkų makaronų ir picų. Tiek apkeptų, tiek neapkeptų makaronų siūloma apie 20 rūšių (7-12 Lt), o picų, prie kurių pagal pageidavimą patiekiamas pomidorinis arba restorano firminis majonezinis padažai, – virš 30. Šiuo metu visiems patiekalams, kurių užsisakysite didelę porciją, bus pritaikyta 30 proc. nuolaida.

Kiekvieną savaitgalį (penktadieniais ir šeštadieniais) restorane vyksta gyvo garso koncertai, o ketvirtadieniais „Milano“ galite nušauti net du zuikius: ir tikrų itališkų picų paskanauti, ir Eurolygos varžybas pasižiūrėti.

Itališkų valgių galite užsisakyti ir į namus. Užsisakius už nemažiau nei 16 Lt, maistas Kaune pristatomas nemokamai.

Meniu.lt informacija ir nuotraukos