Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Pavasaris užsuko ir į „Perkūno namų“ virtuvę (Kaunas)

2008-03-28
Paskelbk savo straipsnį

Pavasaris – atgimimo ir naujovių metas! Todėl jau nuo kovo pradžios restoranas „Perkūno namai“ tiek nuolatinius savo lankytojus, tiek įmantrių virtuvės šedevrų išsiilgusius gurmanus pasitinka atnaujintu pavasarišku valgiaraščiu. Tačiau bene didžiausia ir ypatingiausia dovana „Perkūno namų“ lankytojams pavasario proga – degustacinė devynių patiekalų vakarienė su vynų derinimu!

Degustaciniame pavasario-vasaros valgiaraštyje – dvejų rūšių šaltieji ir karštieji užkandžiai, karštieji patiekalai ir desertai bei prie jų derinami žinovų kruopščiai parinkti ir iš skirtingų šalių atkeliavę vynai.

Degustacinį vakarą kviečiama pradėti šaltaisiais užkandžiais: tigrinėmis krevetėmis traškioje džiūvėsėlių plutelėje (Pangrattato) ant avokadų ir salotų lapelių patalo su naminiu majonezo padažu, arba žalios jautienos užkandos (Carpaccio) variacijomis su pomidorų ir kaparėlių padažu, apelsinų-alyvuogių salotomis, žaliųjų šparagų kremu. Prie šių gurmaniškų užkandžių patiekiamas argentinietiškas baltasis „Valentin Bianchi Famiglia Chardonnay San Rafael DOC“ ir raudonasis „Valentin Bianchi Famiglia Bianchi Malbec Mendoza“ vynai.

Karštieji gurmaniškojo meniu užkandžiai – tai ančių kepenėlių (Foie gras) ir obuolių pyragas „Tatin“ su mėlynojo sūrio kąsneliu arba fragmentas iš austrių „Trio“ – austrė, užkepta su pomidorais ir meksikietiškais prieskoniais, prie kurių siūlomas rožinis ispaniškas vynas „Enate Cabernet Sauvignon Rosado Somontano DO“. Prieš antrąjį patiekalą „Perkūno namų“ virtuvės meistrai siūlo atsipūsti ir skrandį atgaivinti arbūzų ir žaliųjų citrinų šerbetu.

Kaip antrąjį patiekalą virtuvės šefė siūlo romaninėmis salotomis apjuostą otų filė su lakštiniais makaronais, baltajame vyne troškintais agurkais, pomidorų ir juodųjų alyvuogių padažu arba keptą veršieną (išpjovą) su žaliųjų pipirų grūdelių padažu, prie kurių puikiausiai tinka iš Prancūzijos atvežti baltasis „Perrin La Vieille Ferme Cotes du Luberon AC“ ir raudonasis „Perrin La Vieille Ferme Cotes du Ventoux AC“ vynai.

Vakarienės pabaigai – prie saldaus prancūziško vyno „Rothschild Chartreuse de Coutet Sauternes AC“ derinami prancūziškas grietinėlės ir kiaušinių kremas (Creme brulee) su apelsinų žievelėmis, deginto cukraus plutele bei morengų ir plaktos grietinėlės desertas su miško uogomis, anakardžių riešutais.

Degustacinę devynių patiekalų vakarienę su vynų derinimu būtina užsisakyti iš anksto!

„Perkūno namai“ jums linki gardžių ir nepamirštamų akimirkų.

Daugiau apie restoraną>>

Meniu.lt informacija