Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Pats brangiausias alus

2008-09-25
Paskelbk savo straipsnį

Alus nuo seno daugelyje šalių yra mėgiamas gėrimas. Ko tik neprigalvoja gamintojai, norėdami paįvairinti, pagerinti alaus skonį. Nežiūrint į visas pastangas, šis gėrimas ilgus metus buvo gana nebrangus. Visgi virėjų kompanijai „Jacobsen Brewhouse“ drauge su visame pasaulyje žinoma alaus kompanija „Calsberg“ kilo mintis sukurti pačio brangiausio alaus receptą. Alų nuspręsta prilyginti vynui bei pagaminti jį dar neįprastesnį. Alus, ilgai laikomas specialiose statinėse, įgauna visiškai naują skonį ir aromatą. Ąžuolinės statinės iš Elzaso suteikia gėrimui vanilės ir karamelės poskonius. Gėrimui atrenkami aukščiausios rūšies miežiai „Maris Otter“, o naudojami apyniai yra net keturių rūšių: „Challenger“, „Target“, „Bramling Cross“ ir „Fuggles“. Taip išgaunamas nepakartojamo skonio tamsusis „Barley wine“. Galbūt kai kuriems jis primins cheresą ar mederą…

Beje, šiemet buvo pagaminta pirmoji naujojo alaus, pavadinto „Vintage No.1“, serija. Ant etiketės puikuojasi Skandinavijos darbštumo deivė Sif. Etiketę sukūręs dailininkas-dizaineris Franc Kannik pasiūlė net 4 etiketės variantus. Nežiūrint į tai, kad alaus buteliukas kainuoja 270 eurų, riboto kiekio alaus kolekcija buvo išpirkta per savaitę. Kitais metais kompanija žada pagaminti antrąją kolekcijos seriją. Gali būti, kad gamintojai sukurs dar vieną, naują alaus receptą.

Buvę rekordininkai aludariai „Samual Adams“ liko antri. Jų vieno buteliuko kaina – 100 dolerių. Jų gėrimo išskirtinumas buvo ne skonis, o net 25 laipsnių stiprumas.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: www.thegoodlife.ru
Nuotraukos: www.thegoodlife.ru
Meniu.lt informacija