Pasta Carbonara

Pasta Carbonara

INGREDIENTAI (2 porcijos)

200g spaghetti ar linguine makaronų;
150g šaltai rūkytos šoninės;
3 švieži kiaušiniai (naudosime trynius);
1-2 šaukštai alyvuogių aliejaus;
1 česnako skiltelė;
juodų maltų pipirų
šiek tiek druskos;
50g kietojo sūrio.

GAMINIMO BŪDAS (25 MIN)

Pasūdytame vandenyje išverdame makaronus pagal nurodymus ant pakuotės. Supjaustytą kūbeliais šoninę, kartu su nulupta česnako skiltele apkepame keptuvėje ant įkaitinto alyvuogių aliejaus. Apskrudus šoninei, nuimame keptuvę nuo ugnies ir išimame česnako skiltelę (jos daugiau nebenaudosime). Po to atskiriame kiaušinių trynius nuo baltymų ir atskirame inde išplakame trynius iki standžios masės. Beriame tarkuotą sūrį ir šiek tiek juodųjų pipirų. Baigus virti makaronams, nupilame vandenį, bet pasiliekam apie vieną samtelį virimo skysčio. Tuomet suverčiame makaronus į keptuvę su iškepta šonine, pilame šiek tiek krakmolingo vandens, likusio nuo makaronų virimo ir sudedame kiaušinių trynių masę. Viską greitai išmaišome, kol makaronai pasidengs kreminiu padažu. Patiekiame su šviežiai maltais pipirais ir užbarstome šiek tiek sūrio.

Recepto autorius: https://maistokeliones.lt/

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną