Pasaulio bikini čempionė – apie mitybą ir saldžias nuodėmes

Pasaulio bikini čempionė – apie mitybą ir saldžias nuodėmes

Pasaulio jaunimo fitneso bikini čempionės titulas, absoliuti pergalė Europos jaunimo bikini finteso čempionate – tai tik maža dalis apdovanojimų, kuriais savo lentynas praėjusiais metais papildė 22 – jų metų Neda Emilija Silkinytė. Debiutiniai metai fitneso pasaulyje merginai tapo auksiniais, anot jos, viskas tik subalansuotos mitybos, užsispyrimo ir sporto dėka.

Tinkamas laikas ir vieta

Nors šiandien N. E. Silkinytės socialiniai tinklai išsiskiria pavydėtinos figūros nuotraukomis ir pergalingomis varžybų akimirkomis, pašnekovė neslepia, kad tapti tuo, kuo yra šiandien, padėjo tik tinkama vieta ir tinkami žmonės. Artimoje aplinkoje atsiradus vis daugiau fitneso entuziastų, meile sportui nejučiom užsikrėtė ir Neda Emilija: „Niekada neturėjau bėdų dėl viršsvorio, buvau patenkinta savo išvaizda ir net neturėjau minties, kad galėčiau atrodyti kitaip. Tačiau žengus pirmus žingsnius sporto salėje ir pradėjus žiūrėti, ką dedu į lėkštę, greitai pamačiau rezultatus ir mane įtraukė pats procesas.“

Į merginos kūno linijas šiandien lygiuojasi ne viena panelė, o jos nuotraukų socialiniuose tinkluose komentaruose – vien pagyros ir skatinimas judėti pirmyn. Anot N. E. Silkinytės, norint siekti maksimalių rezultatų – sutvirtėti ir padailinti kūno linijas – sportas būtinas, tačiau pastebimų išvaizdos pokyčių galima pasiekti ir subalansuotos mitybos pagalba.

Ruošiantis varžyboms – ribota maisto įvairovė

Aukščiausius bikini fitneso čempionatų apdovanojimus pelniusios merginos mitybos įpročiai tarsi pasidalina į dvi dalis: įprastas ir pasiruošimo varžyboms laikotarpis. „Turiu bazinį mitybos planą, kurio laikausi kasdien, ten mitybos racionas įvairesnis. Leidžiu sau suvalgyti daugiau mėgstamų produktų ir pasmaližiauti, bet visada stengiuosi išlaikyti tas pačias makro elementų proporcijas ir kalorijas. Dažniausiai keičiu riebalų ir angliavandenių turinčius maisto produktus į tuos nuodėmingesnius, pavyzdžiui, ledų porciją ar pyragėlį, o baltymus stengiuosi surinkti iš kokybiško šaltinio – neriebios mėsos, kiaušinių,“ – pasakoja N. E. Silkinytė.

Atėjus pasiruošimo varžyboms laikotarpiui maisto įvairovė, anot pašnekovės, daug mažesnė, o suvartojamus maisto produktus galima suskaičiuoti ant rankų pirštų: „Mitybos racioną sudaro kokybiškas baltymų šaltinis – liesa mėsa, žuvis, kiaušiniai, gerųjų riebalų – avokadas, riešutai, taip pat kruopos, kupinos gerųjų angliavandenių – avižos, rudieji ryžiai.“

Psichologinė kova su savimi – pasiruošimo dalis

Pasiruošimas varžyboms – išbandymų metas. Pašnekovė neslepia, jog būna visko – jaučiamas didesnis nuovargis, sunku sutelkti dėmesį, tačiau lydi ir lengvumo dėl subalansuotos mitybos jausmas. „Vieną dieną gali būti vaikščiojanti motyvacijos bomba, pasiruošusi nuversti kalnus ir užkariauti pasaulį, kitą – galvoji, kam viso to reikia. Tokiomis silpnumo akimirkomis pasikalbi su savimi, duodi gerą spyrį sau į užpakalį ir kovingoji dvasia vėl grįžta,“ – apie psichologinę kovą su savimi pasakoja Neda Emilija.

Restoranai – dažniausiai pasmaližiavimui

Kadangi visos dienos maistą sportininkė pasiruošia namuose, poreikio lankytis kavinėse ar restoranuose beveik nelieka: „Pusryčiams visada gaminu blynus ar košę, o pietums –  įvairiai ruoštą liesą mėsą su garnyru. Kadangi esu nesuvaldoma smaližė, kartais mėgstu išsikepti pyragą, bet gaminimui visada renkuosi sveikesnius produktus.“

Anot pašnekovės, mieste valgo tik tais atvejais, kai maisto pasigaminti nespėja arba norisi pasmaližiauti, todėl nenuostabu, kad TOP 3 mėgstamiausi N. E. Silkinytės restoranai tikrai turi kuo sugundyti smaližius:

Kiekvienam skoniui visada randantis ką pasiūlyti „Grill London“, amerikietiškos išvaizdos bei skonių patiekalų restoranas „Talutti – Bakes‘n‘Shakes“ bei sveikesnes saldumynų alternatyvas siūlantis „KingWinn“.

Saldumynai – dažnausiai sveikesni

Ne pasiruošimo varžyboms metu į griežtą mitybos planą sportininkė savęs sakosi neįrėminanti, tačiau visada ieškanti mažiau nuodėmingų pasirinkimų: „Mitybos racionas įvairus, kai užsinoriu, suvalgau, ko širdis geidžia, bet stengiuosi rinktis sveikesnę alternatyvą – becukrius sausainius, baltyminius batonėlius ar išsikepti naminį, sveikesnį pyragą.“

Nors didžiąją laiko dalį N. E. Silkinytė laikosi mitybos plano, mergina neslepia, jog esant progai ar dideliam norui leidžia sau suvalgyti daugiau. „Mėgstamiausias patiekalas – makaronai. Jie turi tiek daug įvairiausių patiekimo variacijų, kad niekada neatsibosa. Taip pat dievinu blynus. Ypač su ledais ir šokoladu,“ – šypsosi sportininkė.

Saldžiai pabaigai – sveikesnio deserto receptas

Iš pokalbio supratome, kad Neda Emilija Silkinytė – saldumynų mėgėja, todėl dalinamės jos nesunkiai pagaminamu ir sveikesniu „Kokosinio tinginio“ receptu:

Reikės:

  • 4 pakelių becukrių sausainių “Gullon”;
  • 400ml. kokosų pieno;
  • 100g juodo šokolado >80%  (idealu – su stevia saldikliais);
  • Kokosų drožlės;
  • Skonio lašai;
  • Šokoladinis proteinas.

Gaminimo eiga:

1. Sutrupiname sausainius;

2. Atskirame puode išlydome šokoladą ir supilame kokoso pieną, išmaišome;

3. Gautą masę sumaišome su sausainiais ir kitais ingredientais (kokoso drožlėmis, skonio lašais, proteinu);

4. Iš gautos pyrago masės formuojame kepaliukus ir paliekame šaldytuve per naktį.

Skanaus!

@meniu.lt

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną