Pas Ramūną Rudoką į svečius – su bulvių maišeliu!

Pas Ramūną Rudoką į svečius – su bulvių maišeliu!

Visiems puikiai pažįstamam aktoriui ir renginių vedėjui, o visai neseniai ir dainininku tapusiam Ramūnui Rudokui humoro jausmo tikrai netrūksta. Vyras pasigyrė, kad galėtų pagaminti net 100 rūšių salotų su avokadais, nes tai mėgstamiausias jo maisto produktas. Tačiau vien salotomis aktoriaus kulinariniai gebėjimai neapsiriboja. Žvilgtelėkime, kuo dar būtume pavaišinti R. Rudoko namuose.

Kuo pradedate rytą? Kava ar arbata?
Rytą pradedu ne kava ir ne arbata. Rytą pradedu nuo dantų šepetuko ir nuo vandens procedūrų vonioje. Tada – labai gerai mums žinomo jogurtinio produkto gurkšnis, o po to, žinoma, arbatos ceremonija.

Jūsų atliekama ceremonija kažkuo ypatinga?
Paprastai arbatos ceremonija trunka 2-3 valandas. Tai, ką aš darau, gal netgi nevadinčiau ceremonija, nes tikrai ceremonijai reikia daug laiko ir „teisingos“ atmosferos. Namie irgi stengiuosi susikurti tam tikrą erdvę ir atmosferą tam, kad kiekvieną rytą pirmasis arbatos gėrimas būtų malonus man pačiam. Arbatos ceremonijai naudoju tik tikrą arbatą, užaugintą Kinijoje, ir džiaugiuosi, kad turiu galimybę visada gauti šviežios ir tikros arbatos iš šios šalies.

Dažnai gaminate?
Nepasakyčiau, kad esu labai didelis kulinaras ir mėgėjas gaminti. Kaip ir visi, esu mėgėjas skaniai pavalgyti. Yra tam tikri patiekalai, kuriuos mėgstu. Jau keleri metai avokadas yra mano nuolatinis gyvenimo palydovas, kurį valgau visur ir visada. Galiu valgyti jį vieną kaip obuolį. Jei yra avokadas ir viena kita krevetė – gali būti pusryčiai, pietūs ir vakarienė. Keli obuoliai per dieną, truputėlis sulčių ir viskas.

Laikotės dietos?
Ne, dietos nesilaikau. Tiesiog yra tokių produktų, kurių nebemėgstu. Nebenoriu valgyti kiaulienos karbonado arba jautienos bifštekso, bet valgau daug žuvies ir „jūrų bjaurybių“ (šypsosi aktorius, – aut. past.). Valgau ir mėsą, bet ji turi būti šviežia, pavyzdžiui, vakar paskerstos kiaulės mėsa. Paprastai valgau žvėrieną, nes tėvas medžiotojas, dažnai tenka nuvažiuoti į tėviškę, kur visada būna kokios nors žvėrienos.

Prabilote apie skerdieną, mėgstate vėdarus?
Bulvinių vėdarų tikrai nemėgstu, tačiau mielai pasmaguriauju kraujinių. Tikrai labai skanu. Bet taip būna labai retai, kartą per penkis metus. Nebevalgau tiek mėsos, kiek valgydavau anksčiau. Tiesiog vieną dieną pasidarė nebeskanu ir tiek. Pagalvojau, kam reikia apkrauti skrandį įvairiais pakaitalais, sintetika, dažikliais.

Kuo pavaišintumėte svečius? Turite kokį firminį patiekalą?
Draugams galėčiau pagaminti 100 rūšių salotų su avokadais. Jos būtų su įvairiomis daržovėmis, kurias galima keisti, maišyti tarpusavyje. Geriausios salotos yra avokadas su druska ir pipirais.

Ką mama Jums visada gamina, kai ją aplankote?
Kadangi mama gyvena prie ežero, o dauguma giminaičių – žvejai, parvažiuoti namo ir ant stalo nerasti tik ką pagauto ir iškepto lyno būtų labai keista. Tai yra patiekalas, kuris traukte traukia, o mama nuostabiai jį ruošia.

Mėgstate lietuviškus valgius?
Labiausiai mėgstu bulvinius blynus su sūdyta lašiša. Labai skanu. Galima labai įdomiai pagaminti, tik blynus reikia gerai iškepti. Vienintelis patiekalas, kurį mėgstu gaminti jau keletą dešimtmečių yra bulvių plokštainis su svogūnais. Šį patiekalą su malonumu gaminu ir niekada neatsisakysiu draugams jo pagaminti, jei tik namie bus bulvių. Kepu jį paprasčiausiai keptuvėje ir moku „techniškai“ apversti. Dar niekada nebuvau sugadinęs plokštainio.

Jei draugai atsineš bulvių, bus bulvių plokštainio?
Taip, neškitės bulvių, bus nerealus bulvių plokštainis. Pirštukus apsilaižysite (juokiasi R. Rudokas, – aut. past.). Dar niekada nėra buvę, kad nors gabaliukas liktų keptuvėje.

Kur dažniausiai lankotės?
Man patinka kaukazietiška virtuvė, restoranas „Pas Ramazį“. Ten retkarčiais užsisakau chačapuri su žaluma, jautienos ar avienos charčo ir parsivežu namo. Mėgstu ir italų virtuvę. Patinka restoranas „St. Valentino“, kuriuo dar niekada nesu nusivylęs.

Ar įsivaizduojate, ką galima veikti laisvalaikiu, turint kišenėje 10 litų?
Už 10 litų galima nuvažiuoti į „McDonald“ ir nusipirkti plastmasinį sumuštinį, jei jau visai blogai. Bet gali neužtekti viešojo transporto bilietui.

Dėkojame už pokalbį.

Živilė Kleivaitė
Meniu.lt informacija
www.lsveikata.lt nuotrauka

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną