Parmezano skonio ledai užkariavo Kinijos rinką

Parmezano skonio ledai užkariavo Kinijos rinką

Šią vasarą Kinijos rinkoje atsirado Italijos sūrių karaliaus, Parmezano (Parmigiano Reggiano), skonio ledai, kurie iš karto užkariavo kinų simpatijas. Nors Lietuvoje šiuo metu orai gerokai atvėso, Kinijoje vis dar karšta – Šanchajuje termometras rodo 25 laipsnius karščio. Natūralu, jog tokiu oru norisi atsigaivinti, o ledai tam puikiai tinka.

Minėtus sūrio skonio ledus gamina kompanija „La Perla“, kurią valdo italai bei kinai. Ledų gamybai naudojamas tikras originalus Parmezano sūris. Ledai gaminami Beijing mieste bei Šanchajuje.

Kompanijos direktorius Robertas Longonis, pasakojo, kad pirmą kartą pagamintų ledų skonis buvo puikus, tačiau sunkiausia buvo išgauti tinkamą konsistenciją. „Atradome paslaptį: ledams gaminti ypač tinka 18 mėnesių brandintas sūris, kuris yra saldesnis ir elastingesnis“, – teigė direktorius. Šie ledai susilaukė didžiulės paklausos, todėl ir toliau ne tik bus pardavinėjami, bet ne užilgo jų įsigyti galės ir restoranų savininkai. „La Perla“ sėkmingai bendradarbiauja su restoranais ir tiekia jiems savo ledus bei šerbetus.

„Parmigiano Reggiano“ konsorciumo marketingo vadovas Simonas Ficarelis tikino, jog ledų gamintojai gavo leidimą gaminti Parmezano skonio ledus. „Šie ledai yra rankų gamybos, visai taip pat kaip mes gaminame savo sūrius“, – teigė vadovas. „La Perla“ kompanija gamina net 400 skonių ledus, neskaičiuojant paskutiniojo, sūrio skonio. Visi ledai gaminami rankomis.

„Parmigiano Reggiano“ konsorciumas vis dar kovoja su falsifikatais: jie gaminami Kinijoje, Šiaurės Amerikoje, Japonijoje bei Didžiojoje Britanijoje. Brazilijos rinkoje Parmezano skonio ledai figūruoja „Parmesao“ pavadinimu, o Argentinoje – „Parmesan Regianito“ .

Elena Gemanovič
Šaltinis: italymag.co.uk
Nuotrauka: italymag.co.uk; http://italianfoodlovers.academiabarilla.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną