Papuotauti, papramogauti ir pailsėti

Papuotauti, papramogauti ir pailsėti

Restoranas „Dzūkijos dvaras“(kodiniu slapyvardžiu „Boletus“ ( lot. – baravykas), kur maistas gaminamas tikra ugnimi kūrenamoje krosnyje/duonkepėje bei griliuje ne tik žada, bet ir su kaupu pateisina skanios ir sočios, autentiškos Dzūkijos virtuvės,  lūkesčius. Restorane ne tik meniu patiekalai ruošiami pagal vietines tradicijas, bet ir produktai naudojami vietiniai/sezoniniai: daržovės iš kaimynystėje įsikūrusių ūkininkų, prieskoninės žolelės, daiginti žalumynai, kai kurios daržovės ir vaisiai - ištisus metus iš restorano nuosavo ūkio. Vienas iš Dvaro šeimininkų Giedrės ir Mindaugo siekių bei tikslų – visi mėsos produktai tik iš vietinių ūkių! Suprasdami vietinio ūkio (ir savo nuosavo ūkio) bei vietinių produktų svarbą ir pranašumą, žingsnis po žingsnio savininkai plečia savo ūkį.

ukis_1_Custom

Dzūkiškas meniu pralenkia daugumą lietuviškos virtuvės restoranų savo autentiškumu. Grikinė boba iš vietinių grikių, grybų patiekalai (kuriuos, su krepšiais per „Tarzanijos“ trasą, į kitą Nemuno krantą, nučiuožę įprastai susirenka patys Dvaro šeimininkai) – dzūkiška grybienė, troškintos voveraitės, zrazai su baravykų įdaru, šutinti grikių blynai su miško grybų dažiniu, dzūkiškos bandos, keptos ant džiovintų kopūstų lapų, sriubos lėtai ir kantriai verdamos ant malkomis kūrenamos viryklės... Skanu vien vartant meniu, o užsisakius ir sočiai pavalgius pilvas dainuoja!

Neįprastas, bet itin sveikintinas žingsnis žuvies patiekalų meniu (didmiesčių restoranams vertėtų pasimokyti) –  nėra nurodoma konkreti žuvies rūšis. Kodėl? Todėl, kad restoranas nelaiko šaldiklyje šmoto šaldytos lašišos ar neaiškios kilmės ...lapijų ar ...gasijų. Naudojama tik žuvis, kuri tą dieną gaunama šviežia iš netoliese esančių žuvivaisos ūkių. O tai jau atsakingas požiūris į žuvies valgytojus.

Mėsa, kaip sako šeimininkai, lietuvių duona – tad mėsiškų karštųjų patiekalų pasiūla didžiausia. Nenustebkite, (o tyliai pasidžiaukite) nors „siena“ čia pat – užsisakę patiekalą lenkiškos mėsos negausite. Kokybiškos mėsos mėgėjai tai tikrai įvertins.

restoranas_6_Custom

Restoranas ruošia dienos pietus, todėl nuo 12 iki 14 val. aplinkinių darbo ir verslo žmonių patogumui yra kur pavalgyti „kaip namie“ (porcijos didelės, šviežiai pagamintas vietinis maistas). Duona kepta vietoje, malkomis kūrenamoje duonkepėje – kaip senais laikais ir kaip, deja, retas daro šiais laikais. Vaikiškas meniu tėvus maloniai nudžiugins sveikais ir įdomiais pasirinkimais, ir jiems nebereikės prisiminti bulvyčių fri iš miltelių ir kečupo košmaro...

Desertams galima skirti pirmą vietą – t. y. pradėkite pietauti nuo desertų, jei mėgstate saldumynus, na ir, aišku, turite laiko išties pasimėgauti savo laiku – neskubant, atsipalaidavus praleisti ne minutes, bet valandas. Atsidūrus čia, niekur lėkti nebesinori – pamatysite!

Pobūviai ir pramogos
Šalia restorano, praktiškai po langais, teka Nemunas, ties kurio kilpa įsikūręs aktyvių pramogų parkas „Tarzanija“. Restorano pastate dzūkiškos dvasios, tačiau dvariško stiliaus viešbutukas, priimantis iki 48 svečių – o tai reiškia, kad galima visu autobusu atvažiuoti čia pramogauti, skaniai papuotauti, jaukiai išsimiegoti ir... vėl eiti pramogauti! Šiltuoju sezonu Nemuno krante yra funkcionali pobūvių salė, kurioje galima organizuoti puikų grilio pobūvį ar net svečių grilio varžytuves. Graži panorama – puikus svarbiausių švenčių ir pobūvių akcentas, o jaunavedžiams galimybė surengti išskirtinę fotosesiją.

Konferencijos_05

Pramogauti galima bendraujant ar jodinėjant žirgais (yra ir treneris, kuris jus pamokys ar patreniruos), pajusti laisvo skrydžio malonumą čiuožiant nuo vienintelės Lietuvoje trasos su tramplynu ir oro pagalve ir įveikiant laipynių parko medžiuose trasas.

Čia gera vieta atgaivinant tradicijas keliauti po Lietuvą -  Jus pasitiks su gera nuotaika, o išlydės su dar puikesniais įspūdžiais!

DSC_00191_Custom

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną