Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Palaima vokiškų vynų mėgėjams - restoranas „Brandevino“ (Vilnius)

2010-04-15
Paskelbk savo straipsnį

Kovo pradžioje sostinėje, Žalgirio g. 88 duris atvėrė naujas restoranas „Brandevino“. Svečius pasitinka retro stiliaus interjeras, neįpareigojanti aplinka ir jaukumas. Čia siūloma ragauti vokiškų vynų bei mėgautis europietiškos virtuvės patiekalais. 

Retro stiliaus interjeras

60 vietų restoranas įrengtas vos per kelis mėnesius bei alsuoja retro stiliumi. Erdvę vizualiai perskiria siūlinės užuolaidos. Šeimininkė pirmoje vietoje išskyrė svečių komfortą bei jaukumą. Baras dekoruotas vynų nuotraukomis. Apsidairius, į akis krenta retro tapetais puoštos sienos: dama ir vyras gurkšnojantys vyną.

Naujas restoranas sunkmečiu – rizika 50/50


Ne paslaptis, kad maitinimo sfera šiuo metu išgyvena ne lengviausią metą. „Brandevino“ savininkė teigia, kad šis laikotarpis turi tiek pranašumų, tiek trūkumų: „Iš tikrųjų galima palankesnėmis sąlygomis nuomotis patalpas, įsigyti įrangą. Iš kitos pusės išlieka didelė rizika: sunkiau privilioti lankytojus, išsikovoti vietą rinkoje, reikia pasiūlyti gerą kokybės ir kainos santykį. Nebijome naujovių, suformavome išskirtinę koncepciją, todėl tikimės, kad sostinės gyventojai ir svečiai atras mūsų restoraną.“

Šiandien „Furstenfass“ vynų galite ragauti tik „Brandevino“

Savininkė pasakoja, kad pavadinimas kilo po ilgų apmąstymų. Restorane rasite 26 pavadinimų vynus. Įdomiausia, jog visi jie gaminami viename Vokietijos vyno ūkyje. Weinkellerei Hohenlohe vynuogynai driekiasi Vokietijos pietuose tarp Heilbrono ir Shwasbisch Hall – šioje vietovėje vynuogės auginamos daugiau nei 2000 metų.

Prekinis ženklas „Furstenfass“ išvertus reiškia „Kunigaikščio statinė“. Šis pavadinimas kilo nuo viduramžių, kuomet valstiečiai duoklę kunigaikščiui mokėjo vynu – pildavo jį į daugiau kaip 64 tūkstančių litrų statinę. Beje, ji išsaugota iki šių laikų. „Furstenfass“ vynai pelnė ne vieną apdovanojimą, yra lyderiai Viurtembergo regione. Šis ženklas – šimtmečių tradicijų ir naujausių technologijų bendras rezultatas.

„Brandevino“ - vienintelis restoranas Vilniuje, kuriame rasite „Furstenfass“ vynų. Galite rinktis iš 6 raudonųjų, 9 baltųjų (tarp kurių rasite ledo vyną), 2 rausvųjų, 3 putojančių vynų, o taip pat 6 elitinių vynų, 2 namų vyno rūšių. Furstenfass Gala baltieji elitiniai vynai gaminami iš geriausių, kruopščiai atrinktų vynuogių, užaugintų nedideliuose vynuogynuose. Furstenfass Royal raudonieji elitiniai vynai gaminami iš mažinto derliaus, kruopščiai atrinktų vynuogių kekių, brandinami nedidelėse, 225-228 l talpos, barrique statinėse.

Desertinis ledo vynas Lembeger Eiswein gaminamas iš sušalusių vynuogių. Jis ypač vertinamas dėl išskirtinio skonio.

Palankios vynų kainos

Vyno butelio kaina restorane -  35-80 Lt, taurės 5-8 Lt, o vyno butelio išsinešimui kaina svyruoja nuo 24 iki 75 litų.

Užkandžiai prie vyno ir alaus

Čia pat marinuojamos meduje su rozmarinais ar peletrūnais  alyvuogės, siūlomi ir kiti užkandžiai prie vyno ar alaus. Pastarojo gėrimo mėgėjai neskriaudžiami - „Brandevino“ jiems siūlo skanauti lietuviško alaus.

Nedidelis europietiškos virtuvės meniu

Ponia Agnė teigia, kad per trumpą laiką dailiosios lyties atstovės pamėgo „Cezario“ salotas su ypatingu medaus-garstyčių padažu, kurios pasirinktinai siūlomos su sūriu, apkepta vištienos krūtinėle ar tunu. Kaina: 12 Lt.

Pagal neįtikėtiną receptą gaminama tiršta jautienos čili sriuba su kakava taip pat sulaukė restorano lankytojų simpatijų. Kaina: 8 Lt.

Gurmanai turėtų nelikti abejingi burgundiškam troškiniui su žvėriena: stirniena, elniena ar šerniena. Kaina: 25-30 Lt.

Firminis „Brandevino“ jautienos steikas su žolelių sviesteliu gaminamas iš jaučių, užaugintų specialiuose ūkiuose, mėsos. Garnyrą galite pasirinkti patys: ryžiai, lęšiai (labai sveika), apkeptų bulvyčių, šiltų ar sezoninių daržovių. Kaina be garnyro: 39 Lt.

Meniu taip pat rasite avienos, antienos, jūros gėrybių patiekalų. Populiariausias desertas Creme brulee. Kaina - 7 Lt.

Darbo dienomis restorane galima pietauti už labai palankią kainą, o dienos pietų meniu keičiasi kiekvieną dieną. Restorano patiekalų kaina tikrai mažesnė už kokybę.

Degustacijos, šventės, renginiai


Restorane taip pat galima rengti užsakomąsias maisto ir vyno degustacijas, privačias ir įmonės šventes: pobūvius iki 40, furšetus iki 60 svečių. Rengiami išvežamieji maitinimai iki 200 žm. Vietoje gaminami konditeriniai gaminiai – tortai, pyragai nepaliks abejingų...

Restorano šeimininkė kviečia apsilankyti bei ragauti patiekalus ir degustuoti vynus!


Elena Germanovič
Nuotraukos: iš restorano archyvo


2010 04 15