Pagal XVIII a. receptą atkurtas ilgaamžiškumo eliksyras

Pagal XVIII a. receptą atkurtas ilgaamžiškumo eliksyras

Ne paslaptis, kad ypač viduramžiais ne vienas mokslininkas stengėsi atrasti eliksyrą, kuris prailgintų žmogaus gyvenimą. Vieni receptai buvo išties originalūs, o pagal kitus pagaminti produktai šiais laikais būtų pripažinti kenksmingais žmogaus sveikatai. Neseniai Italijoje, Toskanos regione, provizorius Giovanni de Munari paskelbė, jog pagal XVIII amžiaus receptą, kurį atrado senovinėje spintoje, atkūrė ilgaamžiškumo receptą. Šiuo įvykiu labai susidomėjo italų žiniasklaida.

Giovanni de Munari gyvena vienoje seniausių Italijos vietovių – Asciano. Receptą jis atrado atsitiktinai, remonto metu. Popieriaus skiautė, ant kurios buvo užrašytas eliksyro receptas, jį taip sudomino, jog vyras nusprendė eliksyrą atkurti. Pasak Giovanni, minėtas preparatas, pagamintas iš raudonojo vyno, pasižymi ypatingomis savybėmis: „Mano protėviai nežinojo cheminės sudėties, bet jie buvo įsitikinę teigiamu raudonojo vyno, ypač „Chianti“, poveikiu žmogaus sveikatai“.

„Chianti“ yra garsiausias itališkas raudonasis vynas, gaminamas Toskanos regione. Pirmosios užuominos apie „Chianti“ vyną aptiktos 1716 metų dokumentuose. Tais laikais buvo paminėti keli kaimai, priskirti Chianti regionui. 1932 metais regiono plotai išsiplėtė: jis buvo suskirstytas į septynis mažesnius. Vėliau, atėjus regiono klasifikavimo laikui, daugelis Toskanos miestelių bei kaimų norėjo būti priskirti Chianti, kadangi būtent šio vyno eksportas sparčiai didėjo. Dėl šios priežasties regiono teritorijos praplėstos dešimtadaliu. Pasirodo, šis vynas buvo naudojamas ir kitais tikslais. Giovanni de Munari domėjosi pagaminto eliksyro teigiamomis savybėmis. Kelių atliktų tyrimų rezultatai buvo tokie geri, jog vyras svarsto preparatą pradėti gaminti masiškai.

Elena Germanovič
Šaltinis: onet.pl
Nuotraukos:  www.sxc.hu
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną