Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Pa(si)lepinimui

2011-01-11
Paskelbk savo straipsnį

Patiekalui paruošti Jums reikės:

Kamembero (Camembert) sūrio (jei neturite tiks ir paprastas Brie sūris). Šviežių ar šaldytų baravykų (jei neturite galite panaudoti ir kitus mėgstamus grybus, tačiau baravykai patiekalui suteikia ypatingą kvapą ir skonį). Porų. Prieskonių – tų kuriuos labiausiai mėgstate; čiobreliai, česnakų laiškai, krapai. Truputėlį druskos ir pipirų (jei mėgstate subtilų aštrumą – sukapokite ir ant patiekalo užbarstykite čili pipiriuką).

Kamembero sūrį įdėkite į, iš folijos padarytą, formelę – dubenėlį, palikdami truputėlį laisvos vietos aplink sūrio kraštus. Taip paruoštą sūrį pašaukite į įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 10 min, kol viduje sūris suminkštės.

Kol kepa sūris - grybus su porais pakepinkite ant alyvuogių aliejaus ar sviesto, užberkite mėgstamų prieskonių. Su prieskoniais persistengti neverta, nes patiekalas ir taip bus „pilnas“ skonių.

Abiems patiekalo dalims pagaminti prireiks panašaus laiko, tad pasistenkite, kad gaminant vieną, neatšaltų kitas. Tai ypač svarbu pateikiant sūrį – kuo jis karštesnis, tuo skaniau.

Sūriui iškepus, jo vidus bus beveik skystas, tačiau išorė standi. Išimkite sūrį iš folijos, įdėkite į lėkštę. Šalia išdėliokite paruoštus grybus su porais ir tiesiog rankomis praplėškite sūrį per patį jo vidurį. Jei viską darėte teisingai ant Jūsų grybų bus užtekėjęs dar garuojantis sūrio padažas – pulkit ragauti, nes sūris gana greitai stingsta.

Skanaus !

MENIU.lt informacija
Parengė : Ieva Malaiškaitė
Nuotrauka: imagine.com

2011 01 11