Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Norite atsikratyti rūkymo? Valgykite baklažanus

2009-11-16
Paskelbk savo straipsnį

Specialistai iš Vokietijos aptiko naują, stebėtinai naudingą baklažano savybę. Ši daržovė rekomenduojama vartoti tiems, kurie trokšta kartą ir visiems laikams atsisveikinti su žalingu įpročiu. Vitaminas PP, kurio gausu baklažanuose, padeda susidoroti su nikotino priklausomybe. Šis vitaminas žinomas, kaip nikotinininė rūgštis ir leidžia sumažinti diskomfortą, kuris atsiranda metant rūkyti. Tam, kad atsikratyti rūkymo ir susidoroti su šiuo kankinančiu įpročiu, mokslininkai pataria baklažaną įtraukti į savo mitybos racioną.

Be to, medžiagos, esančios šios daržovės sudėtyje, kraujyje mažina cholesterino kiekį, stiprina kaulus, normalizuoja virškinimą, o taip pat turi priešuždegiminių bei antibakterinių savybių (baklažanų sultimis galima praplauti žaizdas).

Ir dar

Baklažanas – daržovė, kurioje nėra labai daug vitaminų bei mineralinių medžiagų, tačiau nauda slypi kitur. Ši daržovė turtinga ląsteliena, tad teigiamai įtakoja žmogaus virškinamąją sistemą. Vyresnio amžiaus žmonėms medikai rekomenduoja į racioną įtraukti būtent baklažaną, kadangi dirbtiniai preparatai neturi tokio stipraus poveikio gerinti virškinimą.

Taip pat baklažanas labai naudingas širdžiai – jame nemažas kiekis kalio druskų, o šios, kaip žinia, teigiamai veikia širdį, stimuliuodamos skysčių pasišalinimą iš organizmo.

Jei sergate podagra, tuomet baklažanas – nepakeičiama daržovė šiam negalavimui gydyti. Ji pasižymi fantastišku poveikiu šlapimo rūgšties pašalinimui iš organizmo.

Na ir žinoma, negalima nepaminėti mažo kaloringumo – ilgainiui vartojant baklažanus kilogramai ims tirpti akimirksniu. Yra net speciali baklažanų dieta.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: useful-food.com
Nuotrauka: inmagine.com
Meniu.lt informacija