Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Niujorko centre – rusiška arbatinė (svetur)

2008-11-21
Paskelbk savo straipsnį

Rusų arbatos gėrimo tradicijos žinomos visame pasaulyje. Didžiulis, arbatos aromatą skleidžiantis virdulys atsidūrė Niujorko centre... Mat čia veikia restoranas „Rusiška arbatinė“ („The Russian Tea Room“), įrengtas 30-ųjų metų epochos tematika.

Šiam keturių aukštų restoranui jau 80 metų. Restoranas atidarytas rusų emigrantų dar 1926-aisiais Manhatano gatvėje 57. „Rusiška arbatinė“ greitai tapo mėgiama ir dažnai lankoma Niujorke gyvenančių išeivių iš Rusijos. 1990 metais arbatinė patyrė nuosmukį ir net keletą kartų keitė savininkus, kol prieš septynis metus jį nupirko Jorneris Le Roy. Jis iš pagrindų restauravo skurdų interjerą, kuris atgijo naujai– būtent tuomet „Rusiška arbatinė“ pavirto į restoraną su auksiniais virduliais, vitražiniu veidrodžiu ir net lediniu lokiu...

Nuo pat pirmųjų atidarymo dienų restoranas tapo Rusų Imperiškojo baleto narių antraisiais namais, o taip pat aktorių, rašytojų, politikų bei verslininkų susitikimo vieta. Tiesa, su šia vieta susiję daugumos įžymybių likimai, pavyzdžiui, čia savo karjerą pradėjo pati Madona. 1979 metais ji atvažiavo užkariauti Niujorko ir arbatinėje dirbo drabužininke, gaudama 4,5 dolerio per valandą.

Beje, sklido gandai, jog restoraną ketinama uždaryti ir paversti muziejumi, tačiau nepaisant visų kalbų, arbatinė veikia iki šiol. Šiandien – tai viena populiariausių vietų, lankomų Niujorko gyventojų bei svečių. Čia planuojami svarbūs susitikimai, rengiami prašmatnūs pokyliai, vestuvės.

„Rusiškos arbatinės“ esminis išskirtinumas – 28 auksiniai virduliai, puikiai derantys prie prabangių tamsiai raudonų odinių kėdžių ir ryškių žalių sienų. Meniu taip pat dominuoja rusų tradicijos – barščiai, blynai su sviestu, ikrais ir grietine, originalūs rusiški koldūnai, blyneliai su ožkos pieno sūriu, grybais ir kepta antiena. Naujasis virtuvės šefas Gary Robinsas atsakingai gamina patiekalus, kurie klientams sukeltų nostalgiškus prisiminimus. Tiesa, barščius gamina sveikesnius ir turinčius mažiau riebalų.

Restoranas nepamiršo ir nacionalinės amerikiečių šventės – Padėkos dienos, švenčiamos lapkričio 27-ąją. Ta proga lankytojams bus siūlomi ne tik tradiciniai rusų patiekalai, bet ir didžiulis gardus kalakutas.

Raminta Skripkaitė
Šaltiniai: www.prime-tass.ru; www.newyork-info.ru www.travel.ru
Nuotraukos: www.russiantearoomnyc.com
Meniu.lt informacija