Nesmulkintos morkos - naudingiau

Nesmulkintos morkos - naudingiau

Morkų priešvėžinės savybės padidėja net 25 procentais, jei šios daržovės prieš virdami jų nepjaustysime, tvirtina britų mokslininkai.

Tyrėjai iš Niukaslo universiteto (Newcastle University) Didžiojoje Britanijoje aptiko, kad morkos, gaminamos visos, nepjaustytos, išsaugo daugiau naudingų medžiagų. Taip virtoje, nesmulkintoje morkoje net ¼ daugiau natūralaus pesticido falkarinolio,kuris, kaip žinoma, mažina vėžinių susirgimų riziką.

„Iš supjaustytos ar tarkuotos morkos į vandenį išsiskiria daug maistingų medžiagų, todėl geriau ir naudingiau smulkinti šią daržovę jau išvirus. Tuomet ženkliai pagerinsite savo mitybą. Viskas,ko jums prireiks – didesnis puodas,“ – pataria viena tyrimo bendraautorių Kirsten Brandt.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: Telegraph
Nuotrauka: corbis.com
Meniu.lt informacija

 

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną