Nerijus Juška maitinasi maisto papildais

Nerijus Juška maitinasi maisto papildais

Kalbiname baleto šokėją, Nacionalinio operos ir baleto teatro pažibą Nerijų Jušką. Vaikinas šiuo metu labai užsiėmęs: kiekvieną savaitę – keturi pasirodymai, skrydžiai į Maskvą, o pavasarį – kelionė į Paryžių. Vos spėjęs atsikelti, jis skuba į repeticijas. Baletas – jo gyvenimas ir aistra. O maistas?..

Kaip maitiniesi kasdien?
Šiandien pusryčiams suvalgiau dešrelę, pietums – pusę porcijos sriubos ir vieną cepeliną. Visi stebisi, kaip man užtenka energijos šokti, juk krūvis nemažas. Galima sakyti, gyvenu iš Šventosios dvasios.

Ar esi išrankus?
Tikrai nesu. Vaikystėje mama su manim problemų niekada neturėjo: valgydavau viską, ką ji pagamindavo: balandėlius, cepelinus, blynelius, košes...

Ką labiausiai mėgsti?
Visada šaldytuve turiu vištienos. Jei parduotuvėje praeinu pro paukštienos skyrių ir pamatau keptą vištą, būtinai jos nusiperku. Vieną kartą sau pasižadėjau, kad į tą skyrių nebeisiu, tačiau neužteko valios. Taip pat man sunku atsispirti jūrų gėrybėms.

Ar tarp skrydžių į Maskvą spėji pavalgyti?
Gruodis man buvo pats darbymetis. Gruodžio 17 dieną turėjau šokti Vilniuje, 18 – Maskvoje, 19 – vėl Vilniuje. Pakelti krūvį padeda tik maisto ir sportininkams skirti papildai, nes mano paros maistas – sumuštinis lėktuve. Žinoma, grafikas ne visada toks įtemptas – dažnai Maskvoje išbūnu po visą savaitę, tada lengviau.

Kokius alkoholinius gėrimus mėgsti: alų, vyną, šampaną, o gal ką stipresnio?
Dažniausiai geriu alų, kaip tikras lietuvis. Mano riba yra du bokalai – po spektaklio daugiau negalima (šypsosi Nerijus).

Ar mėgsti triūsti virtuvėje, o gal kito žmogaus paruoštas valgis skanesnis?
Mėgstu gaminti maistą, tačiau tam reikia laiko. Kepsniui su salotomis ir garnyru paruošti prireikia mažiausiai valandos. Kas ruošia maistą, man nėra svarbu – mėgstu tiek pats dalyvauti procese, tiek mėgautis maistu. Dažnai pasikviečiu draugų ir gaminame kartu. Noriu, kad tai taptų tradicija. Mano kieme auga obelys, ant jų dar kaba obuoliai. Su draugais susitarėme, kad kepsime obuolių pyragą. Kai spalio 29-ąją namuose švenčiau savo gimtadienį, buvo taip šilta, kad gėrimus gurkšnojome lauke. Tai buvo įsimintinas vakaras – pati gražiausia šventė.

Tau dažnai tenka keliauti. Ar stengiesi paragauti tradicinių šalies patiekalų?
Taip, žinoma. Nors restoranams ne visada turiu laiko, tačiau viena iš įsimintiniausių buvo prieš du metus įvykusi kelionė į Venesuelą. Ilsėjausi ten du mėnesius. Vienas mėgstamiausių buvo japonų restoranėlis, jam mažai tenusileido ispanų. Ten galėjai gauti gardžios jūrų gėrybių sriubos, kuri verdama net dvi dienas. Sriubos skonis pasakiškas, norėčiau dabar ten būti.

Elena Germanovič
Nuotrauka: zmones24.lt
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną