Nepalo šalies patiekalai (pasaulio virtuvės)

Nepalo šalies patiekalai (pasaulio virtuvės)

Nepalas – valstybė Himalajuose, didžiausio pasaulio kalno Everesto šalis. Ribojasi su Kinija (Tibetu) bei Indija. Tai kultūrinis-istorinis Pietų Azijos subregionas. Šios šalies virtuvė gana egzotiška, patiekalai – aštrūs, o maistas tradiciškai valgomas tik rankomis.

Daal Bhat – patiekalas iš ryžių ir lęšių, pagardintas „čili“, imbieru, garstyčių sėklomis...
Rotis – duonos papločiai, paruošti iš kvietinių arba ryžių miltų.
Chiva – arbata su pienu, cukrumi ir prieskoniais. Kai kuriose kalnuotose šalies vietose ji dar pasūdoma bei paskaninama sviestu.
Arak – iš bulvių gaminamas alkoholinis gėrimas.
Raksi – kviečių arba ryžių spiritas.
Chang – alus, pagamintas iš miežių, kukurūzų, rugių arba sorų.
Aloo Tareko – keptos bulvės. Pirmiausia bulvės išverdamos, vėliau supjaustomos riekelėmis ir paskrudinamos, pagardinamos česnakų ir imbierų pasta, „čili“ pipirais...
Chyau Ko Tarkari – grybai su padažu, paruoštu iš žirnių, česnakų, pomidorų, imbiero, svogūnų, aliejaus...
Kukhura Ko ledo – vištiena su padažu, paruoštu lygiai taip pat, kaip ir Chyau Ko Tarkari patiekalui.
Khasi Ko Chwela – aviena, kuri apie 8 valandas marinuojama iš česnakų ir imbiero pastos, „čili“ miltelių, ciberžolės, kmynų, druskos paruoštame marinate ir vėliau kepama ant grotelių. Paruošta mėsa sumaišoma su garstyčiomis, kepintais pomidorais, imbieru, česnakais bei kalendra.
Badam Sandheko – kepinti riešutai. Žemės riešutai pakepinami ir sumaišomi su česnakų ir imbiero pasta, „čili“ milteliais, garstyčių aliejumi, kalendra.

Be visų kitų pikantiškų prieskonių, Nepale labai populiari česnako ir imbiero pasta, kuri yra daugelio produktų ingredientas. Tokia pasta populiari daugelyje Pietų Azijos šalių, o ruošiama labai paprastai: trintas česnakas bei imbieras sumaišomi su aliejumi.

Parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotrauka: http://annapurnarestaurant.net
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną