Naujiena iš Čekijos – vynuogių alus

Naujiena iš Čekijos – vynuogių alus

Visame pasaulyje gerai žinomas gardus čekiškas alus. Paprastai alus gaminamas mielėmis fermentuojant miežių, kartais kviečių, ryžių salyklą. Skoniui pagerinti dedama apynių, kitokių prieskonių, cukraus, kartais ir medaus. Čekai ypač vertina savo alų. Šioje šalyje alaus gamybos procesas buvo perduodamas iš kartos į kartą. Pirmiausia alaus gamyba buvo miestiečių bei didikų, turinčių licenziją, privilegija. Vėliau, XIV a., pradėtos kurti salyklo ir alaus gamintojų gildijos ir alaus gamyba ėmė sparčiai plisti, kol galiausiai įsteigtos pramoninės alaus daryklos. Čekijoje svarbiu įvykiu laikomas alaus daryklos įkūrimas 1842 m. Pilzene.

Čekijoje galima paskanauti įvairių rūšių alaus, tačiau vietiniai aludariai siekia nuolat nustebinti šalį gausiai lankančius turistus. Dėl šios priežasties rinką papildė sidabrinis, šokoladinis, rūkytas ir netgi moterims skirtas alus. Šį kartą vėl sumanieji aludariai sukūrė naują alaus rūšį – tai vynuogių alų. Šios rūšies alus gaminamas iš vynuogių sulčių, kurios gėrimui suteikia rausvoką atspalvį ir malonios rūgštelės skonį. Barų, restoranų savininkai tvirtina, jog vynuogių alų lankytojai iš karto pamėgo.

Pagal ilovecz.com parengė Jolanta Kahveci
Nuotrauka: jaunted.com
Meniu.lt informacija

 

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną