Naujausias Gero skonio numeris jau prekyboje

Naujausias Gero skonio numeris jau prekyboje


Šiuo metu atidaroma vis daugiau restoranų, kurių tikslas – atgaivinti ir propaguoti tikrąją lietuvišką virtuvę. Jų šeimininkai – entuziastai, kurie ne tik domisi senąja lietuvių virtuve, pritaiko senąsias receptūras šiuolaikinėms technologijoms, bet ir atlieka savotišką švietėjišką misiją, skatindami tiek tautiečius, tiek užsienio svečius pažinti mūsų kulinarinį paveldą, kuriuo iš tiesų galime didžiuotis. Istorinė Lietuvos virtuvė – tai pasididžiavimo vertas, gilias šaknis turintis kulinarinis paveldas.

Šiame numeryje kalbiname trijų restoranų savininkus: istorinės lietuvių virtuvės restorano „Ertlio namas“ šeimininkę p. Kristiną Umbrasaitę-Komičienę, XIX a. buržuazinės Vilniaus virtuvės restorano „Šv. Mykolo 4“ šeimininkę p. Zitą Rimkienę bei lietuviškos žuvies patiekalų restoranų „Šturmų švyturys“ Ventės rage, Kintuose, ir Vilniuje šeimininką p. Česlovą Žemaitį. Tikimės, kad jų patirtis, įžvalgos, mintys bei atsivėrimai skaitytojams bus ne tik įdomūs, bet ir netikėti, intriguojantys, privers susimąstyti, išmėginti, paragauti, o svarbiausia – didžiuotis tuo, ką turime, ką galime ir privalome iškelta galva perduoti ateities kartoms.

Apie tai ir daugybė kitų skanių temų naujame žieminiame GERO SKONIO numeryje!


Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną