Nauja tendencija - gatvės maistas restorano lėkštėje

Nauja tendencija - gatvės maistas restorano lėkštėje

Garsūs šefai adaptuoja gatvės maistą restoranams

Patenkinti šiuos klientų poreikius siekia ne tik restoranai, į savo valgiaraščius įtraukdami įvairius gatvės maisto patiekalus iš skirtingų pasaulio virtuvių, bet ir gamintojai, kurdami naujas produktų linijas, kurios atspindėtų naujausias maitinimo sektoriaus tendencijas.
Gatvės maisto entuziastas, garsus indų kilmės Švedijos šefas Erik Brannstrom sukūrė daugybę gatvės maisto receptų, pritaikytų restoranams. Lengvai paruošiami, skirtingų etninių virtuvių patiekalai gaminami naudojant tradicinio gatvės maisto iš įvairių pasaulio šalių virtuvių įkvėptą padažų liniją.
„Gatvės maistas visada buvo mano įkvėpimo šaltinis. Jį gamina meistrai, maisto gamybos patirtį perimdami iš kartos į kartą. „Gatvės maisto šefai“ gali koncentruotis ties vienu dalyku, bet tai, ką daro, daro geriausiai. To įrodymas – dabartinė padėtis Jungtinėje Karalystėje. Čia gatvės maisto šefai leidžia savo kulinarines knygas ir atidaro restoranus, prie kurių nuolat išsirikiavusios lankytojų eilės. Gaminant gatvės maistą svarbiausi vaidmenys atitenka žaliavoms, pagaminimo kokybei ir šviežumui, o sustiprinant skonius reikšmingiausiu akcentu tampa padažai. Padažai mano patiekaluose – kaip glajus ant torto, užbaigia ir išpildo skonį, be to – suteikia erdvės kūrybai.“
Graphic16

Gatvės maisto taisyklės


Tik atsakingai ir sąžiningai paruoštas gatvės maistas gali turėti pasisekimą ne tik gatvėje Londone, bet ir restorane. Tėra laiko klausimas, kuomet ši politika atkaks į Lietuvą ir taps gatvės maisto standartu.
„Restorano svečiai nori žinoti, kad patiekalui naudojami atsakingai parinkti produktai iš patikimų tiekėjų, o maistas jų lėkštėje pagamintas su atsakingu požiūrių į aplinką“, – teigia gatvės patiekalų receptų autorius šefas Erik Brannstrom, sukūręs gatvės maisto manifestą, kuriame skelbiamos šios taisyklės:
•    Maisto gamybai naudokite tik sertifikuotas, gausius išteklius turinčias žuvų rūšis.
•    Stenkitės naudoti vietinius ir sezoninius produktus, turėkite omenyje, kad sezonai galioja ne tik daržovėms, bet ir mėsai bei žuviai.
•    Jei įmanoma, naudokite ekologiškus produktus. Jei ne – bent jau artimiau susipažinkite su savo tiekėjais.
•    Ruošdami mėsą, vadovaukitės devizu „nuo kanopų iki ragų“.
•    Venkite atliekų susidarymo, rūšiuokite.
•    Nebijokite papasakoti apie savo požiūrį ar nuveiktus darbus savo lankytojams.
•    Nesistenkite patiekti kuo didesnių porcijų, venkite maisto atliekų.
•    Pasirūpinkite, kad organinės atliekos taip pat būtų perdirbamos.

Gaminkite iš širdies ir sąžiningai!

Graphic19

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną