Naudingi produktai

Naudingi produktai

Yra žmonių, kurie, valgydami „bet kokį maistą“, sulaukia garbaus amžiaus ir jų nepuola jokios ligos. O tie, kurie stengiasi laikytis subalansuotos mitybos principų, vis tiek serga. Įrodyta, kad didelę įtaką žmogaus sveikatai daro sąmoningas valgymas jaučiant malonumą.

Kefyras – naudinga

Naudingos bakterijos, esančios kefyre, patekusios į žarnyną, sumažina riziką susirgti vėžiu ir kitomis ligomis. Be to, kefyre yra medžiagų, teigiamai veikiančių žmogaus atmintį.

Avižiniai dribsniai valo

...nes yra maistingi, juose yra balastinių medžiagų, kurios žarnyne sujungia riebalus ir neleidžia jiems kauptis kraujagyslėse.

Tibetiečių organizmo valymo būdas

Tam vartojamos kruopos – kvietinės, miežinės, grikių. 10 dienų valgykite TIK košes, virtas vandenyje be druskos. Daugiau nieko valgyti negalima. Gerkite kuo mažiau. Toks režimas atjaunina organizmą ir išvalo jį nuo šlakų. Tiesa, tokiam išbandymui reikia valios.

Medus

Teigiama, jog medus pagerina savijautą, ypač po švenčių. Mat jame yra fruktozės, kuri padeda išvalyti kepenis. Ištirpinkite šaukštą medaus vandenyje ir atsigaivinkite.

Žalioji arbata

Ji veiksmingai iš organizmo pašalina nuodingąsias medžiagas, tonizuoja, pagerina galvos smegenų bei virškinamojo trakto darbą.

Produktų, stabdančių ląstelių senėjimą ir padedančių kraujagyslėms ilgiau išlikti elastingoms, tikrai yra. Vienas tokių – riešutai. Per dieną jų reikėtų suvalgyti maždaug saujelę. Širdies ląstelių veiklą gerina omega-3 riebiosios rūgštys, kurių yra lašišoje. Taigi ja galima mėgautis net keletą kartų per savaitę. Kalis mažina kraujospūdį. Šios medžiagos yra citrusiniuose vaisiuose. Norintiems išvengti osteoporozės rekomenduojama daugiau valgyti pieno produktų (jogurto, kefyro, pasukų). Daug folio rūgšties, kalio, kalcio ir fosforo yra pupelėse, todėl jų valgant sumažėja rizika susirgti širdies ir kraujagyslių ligomis.

Ruošiant bet kokį maistą itin svarbus gaminimo būdas. Sveikiausias maistas yra virtas garuose arba troškintas. Maistinėms medžiagoms mažiau pavojinga trumpalaikė aukšta temperatūra nei ilgalaikė vidutinė. Ilgai aukštoje temperatūroje ruošiamas maistas pasidaro bevertis, nes suyra produktuose esančios reikalingos medžiagos.

Parengė Raminta Skripkaitė
Šaltinis: www.naturalnews.com
Nuotraukos: corbis.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną