Morkų ir bananų keksiukai

Morkų ir bananų keksiukai

INGREDIENTAI  

2 st. stambiai tarkuotų morkų
1 nedidelis bananas, sutrintas šakute
1 st. augalinio pieno
2 valg. š. maltų linų sėmenų
1/4 st. klevų sirupo
3 valg. š. aliejaus
1/2 st. migdolų miltų
1 1/3 st. avižinių miltų
1 arbat. š. cinamono
1 arbat. š. vanilės ekstrakto
1 arbat. š. kepimo miltelių
1/2 arbat. š. sodos
1/4 st. karijų riešutų, sukapotų

GAMINIMAS

1. Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių temp.
2. Indelyje linų sėmenis sumaišyti su 6 valg. š. vandens. Palaikyti apie 5 min.
3. Dideliame inde sumaišyti morkas, bananą, pieną, aliejų, klevų sirupą, linų sėmenis, vanilės ekstraktą.
4. Kitame inde sumaišyti miltus, kepimo miltelius, sodą, druską, cinamoną. Juos suberti į drėgnų ingredientų mišinį. Viską išmaišyti.
5. Į 12 keksiukų formelių įdėti keksiukų popierėlius. Paskirstyti tešlą. Apibarstyti karijų riešutais ir avižiniais dribsniais.
6. Kepti apie 25-30 min.

@Skanauk su Aušra

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną