Moliūgų šventė Italijoje

Moliūgų šventė Italijoje

Kiekvienais metais, spalio mėnesį, Viduržemio regiono miestelyje Venzone (Italija) vyksta moliūgų šventė. Šiais metais moliūgų šventė įvyks spalio 25–26 dienomis. Šventės metu paprastai miestelio gatves užplūsta muzikantai ir žonglieriai, fakyrai bei įvairius magiškus triukus atliekantys artistai, damos ir kavalieriai, pasakų personažai, šarlatanai ir gatvės valkatos... Visgi pats svarbiausias šventės herojus, be abejo, yra moliūgas. Šią daržovę galima pamatyti visur, kur tik įmanoma: gatvėse, parduotuvių vitrinose, miestelio kavinėse.

Nors ne visiems žmonėms patinka moliūgo skonis, bet šios šventės metu galima paskanauti įvairiausių su šia daržove pagamintų patiekalų.

Na, kad jau prakalbome apie moliūgus ir jų šventę Italijoje, siūlome iš moliūgų ką nors pasigaminti vakarienei. Italijoje mėgiami įvairių rūšių makaronai su moliūgų padažu, o tai pasigaminti visai nesudėtinga.

Jums reikės:
500 g penne rūšies makaronų (vamzdeliai);
400 g šviežių moliūgų;
4 didelių svogūnų;
120 g tarkuoto parmezano sūrio;
pusės stiklinės grietinės;
žiupsnelio muskato riešutų ir pipirų.

Moliūgą supjaustykite nedidelėmis riekelėmis, o svogūną – griežinėliais. Pakepinkite svogūnus, kol gražiai parus, tuomet sudėkite moliūgo riekeles. Viską kepkite apie 20 minučių, kol moliūgas suminkštės. Tuomet sutarkuokite muskato riešutus, paskaninkite pipirais ir įdėkite grietinės. Druskos šiam patiekalui nenaudokite. Išsivirkite makaronus bei sutarkuokite sūrį. Ant išvirtų makaronų, į tą patį puodą, sudėkite paruoštą moliūgų bei svogūnų masę, viską gerai išmaišykite, apibarstykite sūriu, vėlgi viską išmaišykite ir patiekite. Žinovai tikina, jog tai originalus itališkas receptas, rastas senose Italijos kulinarijos knygose. Išbandykite ir jūs. Skanaus!

Pagal gotovim.ru parengė Jolanta Kahveci
Receptas iš fxcuisine.com
Nuotraukos: mariquita.com; sugarandspices.info
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną