Moliūgų sriuba

Moliūgų sriuba

INGREDIENTAI 
1 kg moliūgo;
1 didesnės morkos;
3 skiltelių česnako;
1 l daržovių sultinio (jei turit natūralaus, valio, jei ne, puikiai tiks ir kubelis);
 200ml grietinėlės (naudojau 13%, bet tinka ir riebesnė);
1-1,5 a.š. kario prieskonių;
žiupsnelio druskos;
šlakelio aliejaus kepimui.

Patiekimui:
Petražolių;
Moliūgų sėklų;
Kanapių sėklų (nebūtina);
Čili dribsnių (nebūtina);
Duonos.

GAMINIMAS (30 MIN)

Moliūgą nulupame, išskobiame minkštimą ir sėklas, supjaustome kubeliais. Morką nuskutame, supjaustome. Česnaką nulupame, susmulkiname. Puode įkaitiname aliejų, beriame česnaką, pakepiname 1-2 minutes. Toliau į keptuvę keliauja moliūgas ir morka. Kepame apie 5-8 minutes, vis pamaišydami. Beriame kario prieskonius bei druską. Gerai pamaišome ir kepame dar apie 2-3 minutes, arba kol moliūgas ir morka pakankamai suminkštės. Pilame sultinį, leidžiame užvirti ir dar paverdame apie 2-3 minutes. Puodą nukeliame nuo ugnies, viską sutriname su maisto smulkintuvu, pilame grietinėlę, dar kartą pertriname ir grąžiname puodą ant ugnies 2-3 minutėms, arba kol sriuba užvirs.
Patiekiame su šviežiomis petražolėmis, kanapių sėklomis, paskrudintomis moliūgų sėklomis bei čili dribsniais, jei norisi šiek tiek aštrumo ir intensyvumo.
Na, o jei jaučiatės, kad šiandien nusipelnėte kažko ypatingo ar norite pasilepinti, čia puikiai dera skrudinta šoninė.

Recepto autorius: Butfirst-food

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną