Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

MICROS virtuvės monitoriai – naudingas restorano valdymo įrankis

2009-11-02
Paskelbk savo straipsnį

Jau esame įpratę, kad restorano valdymo sistema suteikia galimybę perduoti kliento užsakymą tiesiai į virtuvę. Paprastai tokiu atveju virtuvėje esančiame spausdintuve (ar keliuose spausdintuvuose) yra spausdinami užsakymai patiekal gamybai. MICROS restoranų sistemose užsakymai skirtingų patiekalų gamybai gali būti siunčiami ir į skirtingas viruves (karštųjų patiekalų, šaltųjų patiekalų ir kt.).

Restorano virtuvės monitorių sistema (angl. Kitchen Display System ) gali pakeisti įprastus spausdintuvus ir suteikti virtuvės darbui naują kokybę. Tai daug efektyvesnis ir patogesnis būdas valdyti patiekalų gaminimo procesą. Šalia įprasto informacijos apie užsakytą patiekalą perdavimo į gamybos vietą, sistema realiuoju laiku suteikia unikalią galimybę sekti patiekalų ruošimą ir tuo pat metu kontroliuoti taškus, kuriuose viršijamas patiekalo pagaminimo standartinis laikas.

Dešimtys įvairių užsakymo vaizdavimo stilių virtuvės monitoriuose, užsakymo spalvos pasikeitimas, kai pasibaigia nustatytas jo gamybos laikas, specialūs užsakymo būklės simboliai - viskas paprasta, patogu, akivaizdu. Be užsakymų valdymo, ekrane gali būti rodomi vaizdai, kaip pagaminti patiekalus. Tokia priemonė padės pradedantiesiems virėjams greičiau įsisavinti visą restorano meniu.


Virtuvės monitorių funkcijos:

Įspėja virtuvę, kai staliukas staliukas yra užimamas ir užsakymas priimtas.

Leidžia vartotojui nustatyti kiekvieno patiekalo pagaminimui skirtą laiką.

Jei patiekalas ruošiamas ilgiau, negu nustatyta, monitoriuje šis užsakymas keičia spalvą.

Specialiomis ikonomis galima pažymėti skubius, VIP, jau atliktus ar anuliuotus užsakymus.

Iškart matomas kiekvieno staliuko statusas. Staliuko mygtukas keičia spalvą, kai:

- patiekalas patiektas;

- užsakymas vėluoja;

- staliukas laisvas;

- svečias sėdi prie staliuko;

- virtuvė gamina užsakymą.

Ataskaitos ir statistika:

- realiuoju laiku generuoja ataskaitas apie virtuvės darbą;

- fiksuojamas aptarnavimo laikas kiekvienam čekiui ir kiekvienam staliukui;

- nuolat informuoja apie vidutinį kiekvieno patiekalo pagaminimo laiką kiekviename gamybos taške.

Virtuvės monitoriai - vientisa virtuvės komunikacijos sistema:

Didina efektyvumą, gerina klientų aptarnavimą, ir jų pasitenkinimą aptarnavimu.

Integruoja užsakymo priėmimą, gamybos valdymą ir personalo informavimą.

Suteikia privalumų visoms maitinimo įmonėms – ar tai būtų pilno, ar riboto, ar greito aptarnavimo restoranai.

MICROS - pasaulinis restoranų sistemų lyderis. Galingos ir stabilios MICROS sistemos suteikia galimybę pateikti klientui tai, ko jis nori, tada, kai jam reikia, ten, kur jis yra – restorane, bare, picerijoje ar kazino. Pasirenkant modulius ir pagal poreikius konfigūruojant sistemą, MICROS produktai yra pritaikomi tiek pavieniams restoranams, tiek restoran ų tinklams. Šiuo metu yra įdiegta daugiau nei 310 tūkstančių MICROS POS terminalų įvairių aptarnavimo tipų restoranuose, laisvalaikio ir pasilinksminimo centruose, kruiziniuose laivuose, oro uostuose, stadionuose, arenose, kazino ir viešbučiuose visame pasaulyje.

Lietuvoje MICROS sistemas diegia ir prižiūri įgaliota „MICROS Fidelio“ atstovė - įmonė „Baltic Hotel and Restaurant Systems“, plačiau - www.bhrs.info


BHRS informacija