„Michelin“ nestandartai arba geriausias maistas bet kur

„Michelin“ nestandartai arba geriausias maistas bet kur

Neįprasti sprendimai bei koncepcijos ir „Michelin“ žvaigždės dera neįprasčiausiuose amplua. Tiesa - koks bebūtų įspūdingas šou, svarbiausia yra maistas!

13 „Michelin“ žvaigždžių, Londonas

Didžiausia Londono universalinė parduotuvė „Harrods“ nusprendė surengti unikalų renginį, kuris truktų penkis mėnesius ir kiekvieną mėnesį į svečius būtų kviečiamas vis kitas italų restoranas, įvertintas „Michelin“ žvaigždėmis. Į šių „pop-up“ restoranų renginių seriją buvo pakviesti atvykti penki patys geriausi Italijos šefai, kurie pristatė savo skiriamuoju ženklu pripažįstamus patiekalus. Programa buvo skaidoma į dvi dalis: buvo galima paragauti pietų ir vakarienės meniu patiekalų. Jeigu susumuotume visas „Michelin“ žvaigždes, kurias atstovavo puikieji šefai, gautume jų net 13!

Vakarienė slidinėjimo keltuve, Prancūzija, Paradiski

Restoranas... vienai nakčiai. 300-400 metrų virš Alpių. Tai vieno puikiausių, „Michelin“ įvertinto šefo Stéphane Froidevaux idėja – sukurti restoraną ore! Stéphane Froidevaux gamino maistą virtuvėse, kurios buvo įrengtos dviejose slidinėjimo kabinose. 3 kvadratinių metrų dydžio „pop-up“ virtuvė buvo įrengta kiekvienos kabinos gale. Iš tuo metu atostogavusių slidinėjimo kurorte ir nusipirkusių keltuvų bilietus žmonių burtų keliu buvo atrinkti 36 laimingieji vakarieniautojai. Vakarienė truko 90 minučių. Kabinos buvo dekoruotos specialiai tam vakarui, kad būtų sukurta prabangi, tokio lygio renginiui prideranti, aukštos klasės aplinka.

Penkių „Michelin“ patiekalų vakarienė, Didžioji Britanija

Naujos idėjos, nauji iššūkiai. Penkių patiekalų „Michelin“ restorane kaina – 46 svarai ir... pilnas bakas degalų. Skamba nesuprantamai? Maisto kritikas Andy Hayler pasiūlė rinkinį gurmaniškų patiekalų, kurie būtų valgomi tik „Michelin“ žvaigždėmis įvertintuose restoranuose ir viso labo tik už 46 svarus. Tačiau valgymas vyktų keliaujant per visą šalį – 637 mylių atstumu, o vien kelionė užimtų 13 valandų.

Pirmoji stotelė – Londono Soho rajonas, Yauatcha“ (viena „Michelin“ žvaigždė) kinų restoranas, kuriame valgomas starteris – laiškinių česnakų ir krevečių koldūnai. Po to per visą miestą važiuojame į L'Autre Pied“ (viena „Michelin“ žvaigždė), kur patiekiamos salotos su peletrūno užpilu. Tačiau sekantis patiekalas – už 270 mylių, Kornvalio mieste, restorane Nathan Outlaw“ (viena „Michelin“ žvaigždė), kur gausite skumbrės su raudonųjų pipirų džemo pyragu ir rūkytų paprikų majonezu. Tada teks grįžti 300 mylių atgal į Kento miestą, į The Sportsman“ (viena „Michelin“ žvaigždė), kur skanausite kiaulienos su obuolių padažu. Paskutinė stotelė – centriniame Londone, restoraneWild Honey“ (viena „Michelin“ žvaigždė), kur ragausite vanilinį sūrio pyragą su braškėmis. Skanaus ir gero kelio!

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną