Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Mėsa trumpina gyvenimą

2009-03-27
Paskelbk savo straipsnį

Paskutiniai medikų tyrimai parodė, kad reguliarus jautienos, kiaulienos ir avienos vartojimas didina ankstyvos mirties riziką.

Tyrimą atliko vėžinius susirgimus analizuojanti mokslininkų grupė iš Nacionalinio Amerikos instituto. Dalyvavo 500 tūkstančių vidutinio bei vyresnio amžiaus amerikiečių. Paaiškėjo, kad žmonės, suvalgantys apie 100 gramų raudonos mėsos per dieną (JAV tai – nedidukas mėsainis), 30 procentų padidina riziką anksti mirti nuo širdies ligų ir vėžio. Tyrimo rezultatai buvo publikuojami žurnale „Archives of Internal Medicine“.

Mokslininkų teigimu, žmonės, visiškai nevartojantys raudonos mėsos, valgantys tik žuvį arba paukštieną, nuo vėžio ar širdies negalavimų miršta itin retai. Specialistų nuomone, atsisakymas vartoti mėsą tikimybę mirti nuo minėtų ligų vyrams sumažina 11, o moterims 16 procentų.

Mokslininkai jau seniai žino, kad kancerogeniniai junginiai mėsoje atsiranda ją apdorojant šiltai. Mėsa yra svarbus sočiųjų riebalų, dalyvaujančių krūties ir tiesiosios žarnos navikų vystymesi, šaltinis. Be to, atsisakius mėsos, rečiau vargina aukštas kraujospūdis bei padidėjęs cholesterolio lygis.

Raminta Skripkaitė
Šaltinis: http://podrobnosti.ua
Nuotraukos: corbis.com
Meniu.lt informacija