„Marcipanas“ – lenkiškos virtuvės oazė (Vilnius)

„Marcipanas“ – lenkiškos virtuvės oazė (Vilnius)

Vilniuje, šalia Minsko plento (Liepkalnio g. 160), gražiame gamtos prieglobstyje, jau pusę metų lankytojus džiugina restoranas „Marcipanas“. Tai įspūdingų rąstų dviejų aukštų pastatas, kurio pirmame aukšte įrengtos 2 salės ir 120 vietų restoranas. Šalia restorano svečiams įrengta didelė automobilių parkavimo aikštelė.

„Iš pradžių norėjome restoraną pavadinti „Auksine pasaga“, kadangi pamatuose aptikome daug pasagų, norėjome jas net eksponuoti, tačiau, deja, šiuo pavadinimu buvo užregistruota kita įstaiga. Spontaniškai sugalvojom kitą pavadinimą – „Marcipanas“ – tarsi saldus vaikystės prisiminimas. Pavadinimas greitai prigijo. Prie interjero kūrimo prisidėjo visa šeima: mano dukra braižė baro planą, sesuo rūpinosi spalvų deriniais, parinko medžiagas, dekoravo patalpas, galiausiai viskas pavyko puikiai. Pobūvių salę bei restoraną dekoravome veidrodžiais, yra židinys, skamba rami muzika – vakare tai puiki vieta romantiškai vakarienei. Viršuje greitai bus įrengti kambariai, teiksime nakvynės paslaugas. Statoma pirtis, kepsnių baras, į kurį galės užsukti svečiai bet kuriuo metu ir tada, kai restoranas bus uždarytas pobūviui. Orientuojamės į klientą, kiekvienam skiriame daug dėmesio. Restorano „Marcipanas“ valgiaraštyje dominuoja lenkiškos virtuvės patiekalai, viskas gaminama su meile. Restorane valgiaraštis priklauso nuo sezono, yra vegetariško maisto, valgiaraštis vaikams, juk vaikučiai mėgsta įvairius blynelius, varškėčius, skrudintas bulvytes“, – restorano atidarymo istoriją pasakoja jo savininkė.

Restoranas puikiai tinka švęsti vestuves, krikštynas, gimtadienį ar jubiliejų, išleistuves bei kitas svarbias Jūsų gyvenimo akimirkas ir progas. Restorane banketo metu aptarnaujama iki 100 žmonių, o furšeto – 150-200 žmonių. Didesniam pobūviui ir furšetui uždaromas visas restoranas, kad niekas netrukdytų šventės dalyviams. Vasarą svečiai kviečiami išgerti kavos ar papietauti po atviru dangumi, jauki aplinka ir išskirtinis dėmesys kiekvienam atvykusiajam.

Restorano įkūrėjai tikisi, kad restoranas taps populiariu traukos centru, kuriame rinksis žmonės, mėgstantys mėgautis maistu ir gėrimais.

Daugiau apie restoraną>>

Parengė Janina Pučko, Elena Germanovič
„Marcipano“ archyvo ir Elenos Pipiraitės nuotraukos
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną