Mamos Rock'n'Roll šaldytuve visad būna bent vienas triušis

Mamos Rock'n'Roll šaldytuve visad būna bent vienas triušis

Nuotaikingas dainas atliekanti renginių vedėja, režisierė, dainininkė Laima Tamulytė geriau žinoma Mamos Rock'n'Roll vardu. Ji ne tik būdama scenoje užkrečia gera nuotaika. Kalbėdama apie kasdienius dalykus, tokius, kaip mitybą, nestokoja linksmumo, vaizdingų apibūdinimų ir paprastų, bet labai teisingų patarimų.

Ko visada galima rasti Laimos šaldytuve?
Šaldytuvo kameroje visada turiu bent vieną triušį, du maišelius šaldytų daržovių, šaldytų uogų ir krapų. Pačiame šaldytuve – alyvuogių, kelis stiklainėlius burokėlių, pomidorų, agurkų ir daug salotų. Dar medaus, 5 rūšių salotų padažo, pelėsinio sūrio ir brandintos jautienos sprandinę.

Kur ir kokių skanių ar keistų patiekalų teko ragauti?
Pas būsimą uošvienę pieniškos grybienės. O Dusetose, „Pas Čižą“, nuostabios žalios mėsos. Gaila, bet to patiekalo pavadinimo nepamenu... Visgi patys skaniausi patiekalai pasauly – mūsų namuose.

Kuo vaišinate svečius?
Dažniausiai gausiais, sudėtiniais pietumis: troškintas triušis su daržovėmis, kalnas salotų, sumuštiniai su jūrų lydeka ir ikrais, ant laužo kepti marinuotų širdelių vėrinukai, kukurūzų traškučiai su padažu iš natūralaus jogurto, pelėsinio sūrio padažas ir prieskoniai. Tiesa, jei laiko pasiruošti turiu daugiau, kepu pyragus.

Ko negalite pakęsti?
Tarkuotų bulvių kleckiukų su spirgų ir grietinės padažu. Dar būna tokia neskani pieniška sriuba su tokiais pat kleckais... Apsaugok, Viešpatie!

Vis daugiau dėmesio skiriama ekologiškam ir sveikam maistui. Domitės?
Dažniausiai apsiperku turguje, pas savo nuolatinius pardavėjus, kurie (kai tik man reikia) atneša iš sodo pageidaujamų žalumynų. Parduotuvėje, ekologiškų produktų lentynose, pasirenku prieskoninių žolelių.

Ar dažnai sukiojatės prie puodų? Ką skanaus gaminate?
Reikėtų nutylėti, bet... Nors kartą per savaitę stengiuosi pasikviesti svečių ir panaudoti visus produktus. Tiek, kiek prisiperku, nesuvalgau, o išmesti – gaila. Parduotuvėje viskas taip skaniai atrodo... Todėl be proto mėgstu gaminti. O ir pavyksta, manau, visai neblogai, nes į pakvietimą svečiai atsako teigiamai.

Galiu pasidalinti pačiu paprasčiausiu trintos sriubos receptu. Nusipirkite vieną vištienos krūtinėlę. Smulkiai supjaustykite ir pakepinkite ant alyvuogių aliejaus su smulkiai pjaustytais svogūnais ir česnakais. Tada viską supilkite į verdantį vandenį. Į tą patį puodą suberkite maišelį šaldytų daržovių. Pagardinkite prieskoninėmis žolelėmis. Išvirtą turinį susmulkinkite „blenderiu“ (plakikliu) ir įpilkite grietinėlės. Štai ir viskas. Tiesa, aš kartais naudoju vieną gudrybę: verdant suberiu greitai pagaminamos grybų sriubos pakelį. Ji sutirština sriubą, suteikia puikų grybų aromatą ir pagardina.

Esate smaližė?
Leidžiu sau suvalgyti juodojo šokolado. Tortus jau seniai pamiršau... Be to, vaisiuose yra labai daug cukraus.

Kai nėra laiko, o žarna žarną ryja, kaip nuraminate skrandį?
Niekada nevalgau, jei nėra laiko to padaryti. Juk tada nebelieka malonumo valgyti, be to, taip užkandęs netrukus vėl išalksi. Taip jau mūsų organizmai užprogramuoti. Tokiais atvejais geriau negazuotas mineralinis vanduo.

Koks Jūsų požiūris į greitąjį maistą?
Brudas!

Visad buvote labai graži, bet pastaruoju metu – ypač. Išduokite savo lieknėjimo paslaptį.
Kam valgyti, jei galima tik atsigerti? Padeda ir malonumas gaminti kitiems. Man pakanka žiūrėti, kaip valgo kiti. O iš tiesų, nustebtumėte sužinoję, ką gali padaryti valios pastangos.

Kalbino Raminta Skripkaitė
Nuotraukos: www.balsas.lt
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną