Malaizija sieks įteisinti kulinarinį paveldą

Malaizija sieks įteisinti kulinarinį paveldą

Ši šalis pradeda kovą su kitomis, dėl labiausiai paplitusių patiekalų Pietryčių Azijoje, receptų naudojimo teisės. Turizmo ministrė Ng Yen Yen spaudos atstovams tikino, kad nebeleis kopijuoti Malaizijos krašto patiekalų kitoms valstybėms.

Veiksmai koordinuojami kartu su kampanija, kuri siekia populiarinti Malaizijos virtuvę. Šios šalies virtuvė tikras kultūrų puodas – kadangi šalyje gyvena skirtingų tautybių žmonės, Malaizijos virtuvė apjungia neįtikėtinus derinius, ji išsiskiria patiekalų gausa. Malajiečių, kinų, indų, thai bei kitos virtuvės susitinka ir apsijungia Malaizijoje. Dėl šios priežasties ministrės siekis įvardinti bei pasirašyti, kurie receptai yra originalūs ir priklauso Malaizijos virtuvei, kritikuotini. Ng Yen Yen neatskleidė, kaip bus atskirtos teisės į patiekalus, į kuriuos pretenduoja ir kitų šalių virtuvės. Strategijos detalės bus paviešintos vėliau.

Vienas iš patiekalų, kurį Malaizija pristato kaip autentišką iš tikrųjų yra atvežtas kinų darbuotojų, kurie šį receptą į Singapūre bei Malaizijoje išplatino prieš šimtmetį. Panašiai atsitiko ir su čili krabais – tai krabai kepti pomidorų ir čili padaže. Šis receptas sukėlė daugiausia diskusijų, nes jis taip pat asocijuojasi su Singapūru ir skelbiamas šio miesto neoficialiu nacionaliniu patiekalu.

Elena Germanovič
Šaltinis: cnews.canoe.ca
Nuotraukos: wordpress.com
pirmoje - Malaizijos turizmo ministrė Ng Yen Yen
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną