Maisto festivaliai (II dalis)

Maisto festivaliai (II dalis)

Septyni geriausi Europos maisto festivaliai, kuriuose net išrankiausi bus nustebinti įvairiausių maisto produktų bei patiekalų. Apie kitus keturis maisto festivalius plačiau...

4. I'Primi D'Italia, Foligno Italija
Rugsėjo 25-28 dienosmis
Ko gero geriausias užkandžių (starters) festivalis. Trijų dienų ragavimo, valgymo ir persivalgymo šventė. Sriubos, makaronai, ryžiai ir kiti maisto produktai patiekti kartu su nuostabiai kvepiančiais padažais. Parodoje vyksta ne tik degustacijos. Čia galima išmokti lipdyti skulptūras iš makaronų, žiūrėti filmus apie maistą nuo praeito šimtmečio pradžios iki šiandien ar sužinoti modernios virtuvės technikos naujienas. Vienas iš maloniausių festivalio elementų - tradicinės tavernos, ruošiančios vietinės virtuvės patiekalus degustavimui - nuo rukytų ir džiovintų mėsos produktų iki tradicinių naminių makaronų. Mažieji čia taip pat neliks nepastebėti ir tikrai nenuobodžiaus.

5. Kunsthal maisto ruošimas, Rotterdamas, Olandija
Rugsėjo 26-28 dienomis
Šis gero, tikro skonio festivalis - svarbiausias kulinarinis renginys Olandijoj. Jis suburia šimtus mažųjų maisto produktų gamintojų. Vienok, galima teigit, jog ši šventė - pusiau turgus. Čia galima įsigyti olandiško sūrio, duonos, retų vaisių ir daržovių, šviežių mėsos ar žuvies produktų. Festivalyje vyksta ir maisto ruošimo šou, demonstracijos ir naujausius receptus bei idėjas pristatančios prezentacijos. Kiekvienas patekęs čia, turi puikią galimybę prisiragauti vietinio maisto, išmokti užsirišti prijuostę ir gaminti bent vieną patiekalą.

6. Natwich maisto festivalis
Rugsėjo 26-28 dienomis
Didžiausias maisto festivalis Češyro grafystėje, Jungtinėje Karalystėje. Natvičas suburia visus geriausius maisto gamintojus iš visų aplinkinių regionų. Lankytojus stebina ne tik tradicinėmis maisto ruošimo demonstracijomis, bet ir maisto ieškojimo, daugiausia - grybavimo, išvykomis. Vaikai taip pat neliks nuošaly. Šventės metu vyksta net tik maisto ruošos, bet ir kokteilių maišymo pamokos. Būtent čia jų pagalba labai pravers. Festivalio skonio palapinė kviečia dalyvauti degustacijose kartu su vyno, alaus, alyvuogių aliejaus, dešrelių ir net balzamo acto ekspertais. Nors festivalis skiria labai daug dėmesio tradiciniams kepimo įgūdžiams tobulinti, jame galėsite paragauti ir vietinių šviežių džemų ir uogienių. Šių metų festivalio tema - „žalioji“ maisto ruošimo tema. Daugybė vietinių virtuvės meistrų siūlys įvairiausių patiekalų, gaminamų naudojant tik vietinius produktus.

7. Didysis Britanijos sūrio festivalis, Kardifas
Rugsėjo 27-28 dienomis
Naujas renginys, duris atveriantis tik šiemet. Renginio organizatoriai planuoja, jog jis taptų didžiausiu sūrio festivaliu, kuris gali didžiuotis daugiau nei 460 sūrių rūšių. Festivalio metu vyks ne tik degustacijos, bet ir sūrio spaudimo pamokos. Šventėje siūlomi geriausi vietiniai produktai: nuo alaus ir sidro iki šviežių mėsos produktų, daržovių ir skirtingų rūšių duonų. Visko galima ragauti kiek telpa. Tiesa, prie festivalio dar jungiasi ir vietinis Velso renginys The taste of Wales, siūlantis tradicinę velsietišką produktą.

Skirmantė Gough
Šaltiniai: www.thecheeseweb.com ; www.nantwichfoodfestival.co.uk ; www.kunsthal.nl ; www.iprimiditalia.it ; www.galwayoysterfest.com ; www.abergavennyfoodfestival.com ; www.pizzafest.info ; www.guardian.co.uk
Nuotraukos: www.thedctraveler.com; www.bookschlepper.com ; www.guardian.co.uk; www.thesmartschoolofcookery.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną