Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Maistas gražiems plaukams

2010-07-11
Paskelbk savo straipsnį

Sveiki, gražūs ir spindintys plaukai – tokių geidžia visi. Kaip to pasiekti? Ekspertai teigia, kad b ūtina maitintis pilnavertiškai, t.y. stiprinti organizmą ir puoselėti grožį iš vidaus. Pateikiame produktų sąrašą, kurie padės stiprinti ir puoselėti plaukus…

Lašiša. T ai puikus baltymų, omega-3 r ūgščių šaltinis. Lašišoje taip pat yra vitamino B 12 ir geležies. Ekspertai iš JAV dietologų asociacijos teigia, kad omega-3 rūgštys būtinos sveikai galvos odai. Jų nepriteklius gali lemti galvos odos išsausėjimą ir blogą plaukų išvaizdą. Jei nemėgstete lašišos, kasdien vartokite kelis šauktus linų sėmenų aliejaus.

Tamsios žalialapės daržovės. Špinatai, brokoliai puikus vitamino A ir C šaltinis, kurių organizmui reikia sebumui gaminti. Tai riebalas, natūralus kondicionierius, kurį gamina aliejinės (arba sebumo) liaukutės, jis saugo odą ir plaukus nuo vandens, o taip pat neleidžia jiems išdžiūti, trupėti ir lūžinėti. Žalialapėse daržovėse taip pat yra geležies ir kalcio.

Morkos. Morkose yra daug vitamino A, kuris būtinas sveikai galvos odai. Tad kramsnokite morkas ar pasigaminkite iš jų salotų.

Pupelės, lęšiai. Ankštiniuose augaluose gausu baltymų, skatinančių plaukų augimą, daug geležies, cinko ir biotino. Gana retai, tačiau biotino trūkumas gali sukelti plaukų slinkimą. Rekomenduojama savaitės dozė: trys stiklinės lęšių ar pupelių. Be to, siekiant, kad geriau pasisavintų vitaminai ir mineralai, galite valgyti pupų daigus, kuriuose gausu kvarco. Organizmas jo gauna ir iš bulvių, agurkų žievės, raudonų ir žalių paprikų.

Riešutai. Graikiniuose riešutuose yra alfa-linoleno rūgšties, omega-3 rūgščių, kurie puoselėja plaukus. Tai taip pat puikus cinko, šaltinis kaip ir anakardžių riešutai ir migdolai. Dėl cinko trūkumo plaukai nušiūra, tad karts nuo karto pasimėgaukite riešutais.

Paukštiena. Vištiena, kalakutiena suteikia aukštos kokybės baltymų, kurie būtini plakams. Baltymų trūkumas lemia plaukų spalvos praradimą, tuo tarpu žemos kokybės baltymų vartojimas skatina plaukų lūžinėjimą. Paukštienoje taip pat yra geležies.

Kiaušiniai. Tai puikus baltymų šaltinis. Nesvarbu kokius valgysite: virtus ar keptus. Kiaušiniuose taip pat yra biotino ir vitamino B12, ku rie svarb ūs grožiui puoselėti.

Jūros gėrybės. Austrės gali būti naudojamos ne tik kaip antioksidantas, jos taip pat naudingos plaukams, kadangi austrėse daug cinko, kuris yra stiprus atioksidantas. Jei austrių nemėgstate, rinkitės krevetes ar midijas. Cinko taip pat gausu nesmulkintuose grūduose ir riešutuose, jautienoje ir ėrienoje.

Neriebūs pieno produktai. Liesas pienas ir jogurtas puikus kalcio šaltinis, kuris svarbus plaukų augimui. Juose taip pat yra išrūgų ir kazeino –aukštos kokybės baltymų šaltinių.

Ekspertai perspėja, kad plaukams ypač gali pakenkti radikalios dietos. Pasak jų, taip pat nereikėtų žavėtis mažo kaloringumo dietomis, kadangi jose nėra reikiamų mineralų ir vitaminų kiekio, būtino plaukams.

Elena Germanovič
Šaltinis: webmd.com
Nuotrauka: inmagine.com
MENIU. LT informacija

2010 07 11