Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

LRVVKA metų planai

2009-04-17
Paskelbk savo straipsnį

2009 m. vasario 1 d. viešbutyje „Šarūnas“ įvyko Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) renginys. Pirmoji jo dalis – ataskaitinis susirinkimas, kurio metu buvo pateiktos 2008 m. veiklos ir finansinė ataskaitos, perrinkta LRVVKA Taryba ir Prezidentas, aptarti 2009 metų veiklos planai.

Asociacijos Taryba ir Prezidentas renkami kas trejus metus. Dauguma asociacijos narių pasitikėjo ilgą laiką Taryboje dirbusiais kolegomis, todėl juos perrinko ir naujai kadencijai. Tai Valius Čepanonis, Aldona Gečienė, Stanislavas Kizenevičius, Ona Jurkšienė, Rūta Šiušienė. Naujai į Tarybą išrinktos Halina Višnevskaja ir Honorata Lyndo – LRVVK asociacijos virėjų komandos „Gintarinis aljansas“ narės, aktyviai dalyvaujančios asociacijos rengiamose prezentacijose ir jau keletą metų aktyviai talkinančios asociacijos Tarybai. LRVVK asociacijos Prezidentu balsų dauguma buvo išrinktas Stanislavas Kizenevičius.

Antrojoje renginio dalyje buvo prisiminti 2008 metais LRVVK asociacijos organizuoti Lietuvos virėjų konkursai, taip pat pasauliniai virėjų konkursai, kuriuose dalyvavo LRVVK asociacijos nariai.
Turbūt svarbiausias tarptautinis konkursas, kuriame rungėsi Lietuvai atstovavusi LRVVK asociacijos suburta virėjų komanda „Gintarinis aljansas“, buvo kulinarinio meno Meka vadinama XXII virėjų olimpiada. Ji vyko 2008 m. spalio 19–22 dienomis Vokietijos mieste Erfurte. Apmaudu, kad „Gintariniam aljansui“ iki bronzos medalio pritrūko tik vieno taško, kurio „neskyrė“ tarptautinė teisėjų komanda.

Ne mažiau mums svarbūs renginiai vyko ir Lietuvoje. Džiugu, kad po penkerių metų pertraukos pavyko atgaivinti tradiciją Lietuvoje rengti konkursus virėjams ir konditeriams. Lapkričio 6–8 d. Lietuvos parodų centre „Litexpo“, tradicinės parduotuvių, viešbučių ir restoranų įrangos bei gastronomijos parodos „BaltShop.BaltHotel.BaltGastro“ metu, LRVVKA organizavo konkursus „Geriausias Lietuvos virėjas 2008“, „Geriausias Lietuvos konditeris 2008“ bei „Talentų konkursą 2008“.

Apie šiuos ir kitus 2008 metais vykusius konkursus pasakojo Tarybos narės Ona Jurkšienė ir Rūta Šiušienė. Renginio dalyviai ekrane galėjo stebėti įdomiausias konkursų akimirkas, įspūdingiausių patiekalų nuotraukas, klausytis konkursų dalyvių komentarų ir įspūdžių. Asociacijos nariams ir renginio svečiams buvo pateiktas ypatingas valgiaraštis, kuriame įrašyti įvairūs praeitų metų konkursiniai patiekalai.

Šaltąjį užkandį – sterkų ir lašišų terinas su midijomis, vėžių uodegėlių salotomis ir „Tūkstančio salų“ padažu – pagamino Honorata Lyndo (ji XXII virėjų olimpiadoje buvo apdovanota diplomu). Karštuoju užkandžiu – dviejų skonių makaronų „kriauklėmis“ su daržovių ir grybų įdarais – rūpinosi Liucija Makovska (XXII virėjų olimpiadoje apdovanota diplomu). Kreminę žaliųjų žirnelių sriubą išvirė Vytautas Vadeiša (dalyvavo 4-ajame Baltijos šalių virėjų konkurse „Baltijos kulinarinė žvaigždė“, kuris vyko Sankt Peterburge). Jautienos nugarinės kepsnelius su baravykų paštetu ir bruknių padažu pateikė geriausio praėjusių metų Lietuvos virėjo vardą pelnęs Vytautas Samavičius, o ėriuko nugarinės kepsnelį su traškia pistacijų plutele, ant grotelių kepta dešrele, Porto vyno ir paprastųjų raugerškių padažu, bulvių ir porų apkepu bei miško grybais – Aldona Gečienė (XXII virėjų olimpiadoje apdovanota diplomu). Desertu vaišino Darius Dabrovolskas (konkurse „Geriausias Lietuvos virėjas 2008“ laimėjęs III vietą). Jis morkų kremą pateikė su vaisių daugiaryžiu ir imbierų drebučiais.

Susidomėję renginio dalyviai išklausė pateiktą informaciją ir įspūdžius iš virėjų konkursų, su malonumu ragavo ir aptarinėjo ragaujamus valgius. Visi renginio dalyviai buvo apdovanoti gražiaisiais LRVVKA 2009 m. kalendoriais „Modernios lietuviškos virtuvės idėjos“.


LRVVKA 2009 metų planai:

Vasario 1 d. visuotinis ataskaitinis-rinkiminis susirinkimas, Vilnius, viešbutis „Šarūnas“. Kovo 3–5 d. Baltijos šalių kulinarijos žvaigždės taurės konkursas, Sankt Peterburgas. Kovo 15 d. prezentacija, Vilnius. Balandžio 19 d. prezentacija, Palanga. Gegužės 24 d. prezentacija, Vilnius. Birželio mėn. dalyvavimas „Atvirajame Lietuvos grilio čempionate“. Liepos 11–12 d. poilsinis renginys. Rugsėjo 20 d. prezentacija, Kaunas. Spalio mėn. Kremliaus kulinarinės taurės čempionatas, Maskva. Spalio 24–25 d. „Jaunųjų virėjų čempionatas“, „Jaunųjų konditerių čempionatas“, „Talentų konkursas 2009“, Vilnius. Lapkričio 29 d. prezentacija, Druskininkai.


Virtuvės meistrų seminarai:

Vasario 22 d. Kovo 29 d. Gegužės 10 d. Rugsėjo 6 d. Spalio 11 d.


WACS renginiai:

Vasario 8–11 d. „Global Chef Challenge“ Šiaurės Europos regiono finalas, Airija, Dublinas. Kovo 19–22 d. WACS Europos konferencija, Kroatija, Splitas.


Kita veikla:

Aktyvus dalyvavimas viešojo maitinimo profesinių standartų kūrimo procese, kurį įgyvendina Kvalifikacijų tarnyba prie Lietuvos Respublikos Vyriausybės. Dalyvavimas Šiaurės ministrų tarybos biuro Lietuvoje projekte „Šiaurės šalių maisto kultūra“, kurio įgyvendinimas numatomas lapkričio mėn. Aktyvus dalyvavimas „Geros higienos praktikos taisyklių viešojo maitinimo įmonėms“ naujos redakcijos kūrime ir derinime su Lietuvos Respublikos Valstybine maisto ir veterinarijos tarnyba.


Daugiau renginio nuotraukų >>

LRVVKA informacija