LRVVKA kviečia dalyvauti virėjų ir konditerių konkursuose

LRVVKA kviečia dalyvauti virėjų ir konditerių konkursuose

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (LRVVKA) kviečia savo kolegas – virėjus ir konditerius – išbandyti savo jėgas ir profesionalumą konkursuose:

„Geriausias Lietuvos virėjas 2010“

„Geriausias Lietuvos konditeris 2010“

„Jaunųjų virėjų komanda 2010“

„Talentų konkursas 2010“

Kurie vyks 2010. lapkričio mėn. 4-6 dienomis Lietuvos parodų centre „Litexpo“, tradicinės parduotuvių, viešbučių, restoranų įrangos ir gastronomijos parodos „BaltShop.BaltHotel.BaltGastro 2010“ metu.

Geriausio virėjo konkurse dalyvaus 12 virėjų, Geriausio konditerio konkurse – 8 konditeriai (amžius neribojamas) su asistentu, sėkmingai perėję atrankos turą.
Virėjai ir konditeriai, pretenduojantys dalyvauti konkurse, iki 2010 spalio 15 dienos 17 val. privalo atsiųsti LRVVK asociacijai el. paštu, paštu arba pristatyti į LRVVKA būstinę savo prašymą dalyvauti konkurse (registracijos anketą), konkursinių patiekalų nuotraukas su receptūromis ir technologijos aprašymais (patiekalus konkursui bus galima tobulinti) bei savo portretinę nuotrauką. Konkursų nuostatai ir receptūrų formos - www.lrvvk.lt svetainėje.
Kandidatai apie atrankos rezultatus – ar pateko į konkursą – 2010 spalio 20 dieną bus informuoti asmeniškai; rezultatai bus paskelbti LRVVK asociacijos tinklapyje www.lrvvk.lt. Pretendentus į konkursą atrinks kompetentinga nepriklausomų ekspertų komisija. Talentų konkursui dalyvių skaičius neribojamas ir atrankos turas nebus vykdomas. Prašymą dalyvauti konkurse (registracijos anketą), konkursinių patiekalų pavadinimus, trumpus darbų sudėties ir technologijos aprašymus būtina pateikti iki 2010 m. spalio 29 d.

Konkurso metu virėjai ringe per 3,5 valandos privalės pagaminti po 6 porcijas šių patiekalų, panaudojant privalomus produktus:
- karštąjį užkandį, būtinai panaudojant langustus;
- karštąjį (pagrindinį) patiekalą, būtinai panaudojant elnienos nugarinę ir „Boiron“ vaisių ir uogų tyrę;
- desertą, būtinai panaudojant „Portioli Extrabar“ kavą ir „Dansukker“ cukrų ar cukraus miltelius.
Konkurso metu dalyviai pagrindiniais privalomais produktais bus aprūpinami. Patiekaluose būtina naudoti „Santa Maria“ prieskonius.

Konkurso metu konditeriai ringe per 3,5 valandos privalės:
- pagaminti 15 vnt. identiškų mini pyragaičių (20-30 g), būtinai panaudojant „Dansukker“ cukraus sirupą ir cukraus miltelius arba perlinį cukrų (10 vnt. pateikti kaip ekspoziciją, 5 vnt. ragavimui komisijai);
- papuošti 2 kg torto pusgaminį (galima atsinešti) laisvai pasirinkta tema. Torto dekoracijos turi būti valgomos ir gaminamos konkurso metu.

Talentų konkurse gali dalyvauti tiek virėjai, tiek konditeriai bent vienoje iš pasirinktų kategorijų:
- banketinis patiekalas 8 asmenims (ruošiamas iš mėsos, paukštienos, laukinienos, žuvies ar jūrų gėrybių su garnyrais);
- 1 aukšto vestuvinis tortas (3 kg);
- meninė kompozicija iš valgomų medžiagų laisvai pasirinkta tema (darbai iš sviesto, margarino, meniniai dirbiniai iš maisto produktų, kompozicijos iš drožinėtų vaisių ir daržovių, darbai iš šokolado, marcipano, karamelės, meniniai dirbiniai iš tešlos, cukrinės gėlės). Maksimalus leidžiamas darbų aukštis 1,60 metro, plotis – 1 metras.
Konkursui darbai yra paruošiami iš anksto ir eksponuojami pagal galimybes nuo 1 iki 3 dienų.

Konkurso dalyvių darbus vertins kompetentinga tarptautinė komisija.

Kviečiame kolegas aktyviai dalyvauti šiuose konkursuose!

Kvietimas

Įmonės kviečiamos tapti šių konkursų rėmėjais!

Su potencialiais rėmėjais sąlygos bus aptariamos atskirai.
Įmonės - gėrimų, maisto ar kitų HoReCa produktų tiekėjai, turi galimybę su nuolaida įsigyti neįrengtą parodinį plotą 4-ojoje salėje.

Daugiau informacijos www.lrvvk.lt
Tel.: 8 5 2723171, 8 674 51045, 8 611 26658
El.p. info@lrvvk.lt


LRVVKA informacija
Meniu.lt nuotraukose - 2008 metų konkursų akimirkos


Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną