LRVVKA ambicija - Baltijos šalių regiono gastronomijos standartų kėlimas

LRVVKA ambicija - Baltijos šalių regiono gastronomijos standartų kėlimas

„Praėję metai buvo labai aktyvūs, pareikalavo ypatingai daug jėgų. Turėjome sukaupti visus žmogiškuosius ir finansinius išteklius. Pirmą kartą į pasaulio kulinarijos olimpiadą „IKA/Culinary Olympics 2016“ siuntėme dvi komandas – Regioninę ir Nacionalinę. Lietuvos virtuvės šefai buvo įvertinti aukščiausiais apdovanojimais: Regioninė komanda iškovojo auksą, o Nacionalinė – bronzą. Kovojome su stipriausiais pasaulio šalių meistrais iš Švedijos, Šveicarijos, Singapūro, Amerikos, Kanados. Lietuviai ženkliai mažesnėmis lėšomis sugebėjo išlaikyti aukštą lygį stodami greta stipriausių šalių komandų“, - pasakojo vykdomoji direktorė Jūratė Mikalkėnienė, pristatydama 2016 m. veiklos ataskaitą. Praėjusiais metais lietuvių komanda dalyvavo ir Baltijos kulinarijos čempionate.

LRVVK Asociacija siekdama atskleisti naujus talentus, paskatinti jaunimą, įsivertinant jėgas bei sulaukiant visuotinio pripažinimo, jau penktą kartą organizavo „Geriausio Lietuvos virėjo“, „Jaunojo virėjo“, „Talentų, įkvėptų mados“ konkursus. Populiarindami virėjo profesiją, bendradarbiaujant su profesiniais mokymo centrais, surengė „Mokinio virėjo komanda“ ir „Mokinio su specialiaisiais ugdymosi poreikiais“ konkursus.  Šalia pagrindinių veiklos krypčių - tarptautinių, nacionalinių čempionatų, profesinio meistriškumo kursų, gastronomijos renginių, naujų tendencijų kulinarijoje pristatymo, 2016 metais asociacija tarptautinę šefų dieną minėjo jungdamasi prie Pasaulio vyriausiųjų virėjų draugijų asociacijos (World Association of Chefs' Societies - WACS) socialinės iniciatyvos „sveikas vaikas – sveika ateitis“, kurdami meną lėkštėje bei aplankydami virš 30 darželių visoje Lietuvoje, vaikams pristatydami virėjo profesiją, supažindindami su maisto produktais, sveika mityba, kartu gamindami. Mažųjų virtuvė su šefais vyko ir „AgroBalt“ parodoje, bendradarbiaujant su ŽŪM. Taip pat šefai dalyvavo Prezidentės inicijuotame projekte „Už saugią Lietuvą“ Jonavoje pristatydami vaikams kūrybines užduotis, atskleisdami virtuvės paslaptis.

Pristatydamas 2017 metų veiklos planus, asociacijos prezidentas Darius Dabrovolskas, akcentavo veiklos kryptis: Baltijos šalių regiono gastronomijos standartų kėlimą, jaunimo skatinimą ir įtraukimą, bendradarbiavimą su profesiniais mokymo centrais, keliant mokytojų ir mokinių kvalifikaciją; sveikatai palankius patiekalus; socialinius projektus su ikimokyklinio ugdymo įstaigomis; ryšių stiprinimą su Ambasadomis; bendradarbiavimą su Pasaulio vyriausiųjų virėjų draugijų asociacija.

Per 16-a veiklos metų asociacijos nariai dalyvavo 26-iuose tarptautiniuose čempionatuose, kuriuose iškovojo 20 aukso medalių, virš 40 sidabro medalių bei 31 bronzos medalį.
Asociacija suorganizavo 15 nacionalinių čempionatų, apdovanodama Geriausius Lietuvos virtuvės šefus, Jaunuosius virėjus, Gastronomijos talentus.

LRVVKA nuo 2006 m. priklauso Pasaulio vyriausiųjų virėjų draugijų asociacijai (WACS). Šiuo metu asociacija vienija virš 90 profesijos atstovų, kurie aktyviai dalinasi profesine patirtimi, sekdami pasaulio virtuvių tendencijas. Vystyti veiklą, augti bei tobulėti padeda HoReCa sektoriaus visuomeninio maitinimo įmonės: partneriai ir rėmėjai.

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną