Liudas Zakarevičius: „Nesu sveiko maisto propaguotojas...“

Liudas Zakarevičius: „Nesu sveiko maisto propaguotojas...“

Pasaulis dar neužduso ir greičiausiai neuždus nuo idėjų. Viena iš naujausių yra „*****“ – naujas „Urvinio žmogaus“ kūrėjų projektas, kurį prodiusuoja agentūra „Baltic music“. Projekto idėja – iki pat premjeros pradžios – kovo 6 dienos – neskelbti jame vaidinančių aktorių. „Jau įprasta, jog į naujus spektaklius žiūrovai viliojami iš anksto paskelbus, jog vaidins viena ar kita „žvaigždė“ arba bent jau tie, kurie pakeliui į „žvaigždes“. Mes norime eiti kitu keliu. Turime puikią pjesę, talentingus atlikėjus ir mus mylintį žiūrovą. Tai turbūt ir yra svarbiausia“, – sako Liudas Zakarevičius, šio projekto rinkodaros vadovas ir vienas iš radijo stoties „Radijo centras“ laidų vedėjų. O mes pasmalsaukime, kaip maitinasi tokie aktyvūs ir entuziazmo nestokojantys jauni žmonės.

Esi jaunas žmogus ir gyveni pakankamai aktyvų gyvenimą. Kokiu patiekalu, gėrimu pradedi dieną?
Rytais išgeriu vandens arba sulčių, o atėjęs į darbą – kelis puodelius arbatos. Pusryčių nevalgau, tiesiog tuo metu visiškai nenoriu valgyti, todėl pirmas maistas mano skrandyje atsiranda tik pietų metu.

Ar kada susimąstai, ką valgai?
Ne. Valgau tai, kas man yra skanu, arba tai, ko tą akimirką noriu. Niekada savęs neriboju šiuo klausimu.

Daugelis žmonių svajoja paskanauti vieną ar kitą patiekalą. Turi tokį norą?
Nesu didis maisto gurmanas, todėl ir tokios svajonės neturiu. Paprastai valgau tai, ką noriu valgyti, todėl apie kažkokį konkretų patiekalą negalvoju. Būna akimirkų, kai beprotiškai užsimanau belgiško šokolado arba tėčio gamintos žuvies...

Ką manai apie greitąjį ir nesveiką maistą?
Greituoju maistu nepiktnaudžiauju, tačiau ir nesibaidau. Neturiu teisės ir jo peikti, nes kartais dėl laiko stokos apsilankau ir pats greitojo maisto restoranuose, čiumpu vadinamo „nesveiko maisto“, kuris tampa mano pietumis automobilyje, o kartais tiesiog užsinoriu vieno ar kito mėsainio. Šiaip ar taip, nepateisinu žmonių, kurie nuolat užkandžiauja tokiais „patiekalais“.

Esi lietuviškos virtuvės mėgėjas ar tik retkarčiais paskanauji vieno kito patiekalo?
Iš tiesų galiu pasakyti, kad lietuviškai virtuvei nesu abejingas. Mėgstu cepelinus, bulvinius blynus, vėdarus, tradicines lietuviškas sriubas.

Ko labiausiai nemėgsti? Ko Tau negalėtų įsiūlyti net geriausias bičiulis?
Virtų bulvių, virtų koldūnų, pieniškų dešrelių ir „daktariškos“ dešros.

Esi keliavęs ir paragavęs nemažai patiekalų. Gal galėtum išskirti savo mėgstamiausią virtuvę bei patiekalą?
Savo mėgstamiausios virtuvės neturiu. Kaip vieną mėgiamiausių galėčiau įvardinti japonišką virtuvę. Niekuomet nepamiršiu Olandijos mieste Hagoje valgytos ispaniškos „paeljos“, Briuselyje ragautų „nerealiai“ paruoštų moliuskų ir Japonijoje skanautų sušių ir sašimių.

Mėgstamiausias gėrimas, be kurio trūktų tarsi vienos spalvos vaivorykštėje?
Labai mėgstu juodą belgišką alų „Leffe“ – už jį, ko gero, skanesnio alaus nesu gurkšnojęs. Nesu abejingas ir lietuviškam alui, todėl labai gaila, kad iš lietuviškos alaus rinkos išimtas „Kalnapilis black“. Taip pat mėgstu baltą sausą vyną. Iš gaiviųjų gėrimų renkuosi „Coca Cola“ ir „Fanta“. Iš visų ragautų gaiviųjų gėrimų didžiausią įspūdį paliko melionų skonio „Fanta“, kuri, tikiuosi, greitai pasirodys ir mūsų šalyje.

O gal esi kulinaras-mėgėjas? Ar tik valgytojas?
Valgio gaminti nemoku, be to, neturiu tam laiko. Pietauju dažniausiai sostinės kavinėse ar baruose. Tačiau galiu ir pasigirti – moku išvirti sriubą, išsikepti kiaušinienę ir išsivirti krevečių – didelio išmanymo tam nereikia. Tiesa, šiemet prisižadėjau sau išmokti gaminti. Nežinau, ar įmanoma tai padaryti per metus, bet norėčiau šioje srityje bent jau nebūti toks beviltiškas.

Kokiam patiekalui negali atsispirti?
Senam geram „Jaunystės“ tortui, tikram japoniškam sušiui, kiniškai vištienai – vyšniai, mamos virtiems moliuskams vyno padaže, geram plovui...

Jolanta Bagurskienė
Asmeninio archyvo nuotr.
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną