Lietuvos virėjų nacionalinės komandos šventinė vakarienė

Lietuvos virėjų nacionalinės komandos šventinė vakarienė


Rungties, kurioje varžysis Lietuvos komanda esmė - per 6 val. pagaminti 110 vienodų porcijų  trijų  patiekalų, t.y. 330 porcijų per  6 val. pagaminti privalo 6 virėjai.
Šiuos tris konkursinius patiekalus, keliausiančius lapkritį į Liuksemburgą, į pasaulio kulinarinį čempionatą, siūlome Jums paragauti:

Užkandis
Kepta menkė patiekiama su langustinu virtu vanilės skonio svieste, menkės putėsiais, vėžiagyvių sultinio kremu, marinuotomis morkytėmis, karamelinių morkų ir saldžiųjų žirnelių kremais, kardamono ir jogurto sfera, krapų aliejumi gardintais šviežių agurkėlių lakštiniais, obuolių ir kalmaro rašalo traškučiais.
Pan seared fillet of cod served on the bed of caramelized carrot puree with cod mousse, langoustine cooked in vanilla flavored butter, picked carrots a langoustine broth cream, cardamom and yogurt sphere, cucumber noodles, sweet pea cream, dill oil, apple and squid crisp.

Pagrindinis patiekalas
Brandinta elnienos filė su miško grybų musu ir žvėrienos paštetas traškioje žolelių plutelėje patiekiami su sviestiniu moliūgų gratinu, marinuotais burokėliais, karamelizuotų pastarnokų kremu, skrudintais šalotiniais svogūnėliais, bruknių uogų putomis, šilta špinatų žėle, aprūkytomis daržovėmis bei elnienos sultinio su žolelėmis padažu.
Dry aged venison fillet with mushroom mousse wrapped in crispy crimponette served with game liver pate and herb crust, butternut squash gratin, marinated beetroot textures, caramelized parsnip puree, crispy shallots, lingonberry foam, warm spinach jelly, smoked vegetable variation and venison jus.

Desertas
Baltojo ir juodojo šokolado pyragas patiekiamas su rugių salyklo ledais, daržovių tyre, mėtų panna cotta šokolado sferoje, burokėlių biskvitu su vaisių džemu, beržų sulos ir šaltalankių želė, vyne marinuotais obuoliais bei cukraus vata su žolelėmis ir morengais bei šokolado konstrukcija.
White and dark chocolate cake with barley ice cream, vegetable puree a candy floss with herbs and crushed meringues, beetroot sponge with fruit jam and red wine marinated apples. Accompanied by fresh mint panna cotta in white chocolate sphere and jelly of birch sap with buckthorns, chocolate construction.

Galėsite stebėti komandinį virėjų darbą, įvertinti adrenalino kiekį, užplūstantį šefus, besibaigiant konkursiniam laikui ir komandos narių susitelkimą, siekiant pagrindinio tikslo. Smagus bendravimas su šefais po vakarienės  taip pat suteiks daug smagių akimirkų.
Įsigydami bilietą į Lietuvos šefų šventinę vakarienę paremsite Lietuvos virėjų nacionalinės komandos dalyvavimą pasaulio čempionate „Culinary World Cup 2014”, padovanosite nepakartojamą šventę sau ir praplėsite gastronominį akiratį.

Laukiame Jūsų š.m. rugsėjo 26 d.
viešbučio „Novotel“ restorane, Gedimino pr.16, Vilniuje, 19:00 val.;
Renginio trukmė: 3 val.
Bilietai parduodami >>

Bilieto kaina: 100 Lt
Renginio organizatorius: Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija.
Daugiau informacijos: vadybininke@lrvvk.lt arba tel. +370 615 67405.

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną