Lietuvos virėjai pasaulio kulinarijos čempionate - tarp stipriausiųjų!

Lietuvos virėjai pasaulio kulinarijos čempionate - tarp stipriausiųjų!

Individualų rungtyje šiais metais dalyvavo iš viso 600 dalyvių iš 40 pasaulio šalių (JAV, Kanada, Australija, Japonija, Meksika, Peru, Kroatija, Izraelis, Saudo Arabija, Tailandas, Jungtinė Karalystė ir kt.), iš jų 255 dalyviai kulinarinėje ART programoje.
Pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup“ š. m. lapkričio 24-26 d. nacionalinių komandų rungtyse dalyvavo Lietuvos virėjų nacionalinė komanda: Tomas Rimydis (UAB „Kitas skonis“), Darius Dabrovolskas (restoranas „Pankolis“), Evaldas Juška (restoranas „Lauro lapas“), Justinas Kapkovičius (laisvalaikio centras „IDW Esperanza Resort“), Vytautas Zdanauskas (viešbutis „Novotel Vilnius Centre“), Artūras Samavičius (restoranas „Imperial by California Gourmet“), Justinas Misius (restoranas „Sweet Root“), Jaroslav Orševski (restoranas „Siesta“), Artūras Braslauskas („AS Santa Maria“) bei konditerijos meistrės – Rūta Šiušienė (UAB „Minordija“) ir Natalija Krasauskienė (UAB „Bijola“).

Už pirmąją rungtį – kulinarinės ir konditerinės ART programos stalą (4 skirtingi vieno kąsnio užkandžiai 6 asm., banketinis patiekalas 8 asm., 3 skirtingi karšti užkandžiai, laktovegetarinis 3 patiekalų meniu bei šventinis meniu 1 asm., konditerinė parodomoji stalo kompozicija, 4 skirtingi desertai ir tiek pat mažų pyragaičių) – komanda apdovanota bronzos medaliais!
Antroje rungtyje – 3 patiekalai po 110 porcijų – komanda iškovojo sidabro medalius!

Nacionalinių komandų rungtyse dalyvavo 36-ių pasaulio šalių komandos. Lietuvos virėjų nacionalinė rinktinė šioje rungtyje dalyvavo pirmą kartą.
Kas ketverius metus geriausi pasaulio virtuvės virtuozai susirenka į pasaulio kulinarijos čempionatą, kuris vyksta gastronomijos parodos „Expogast“ metu, „Luxexpo“ rūmuose, Liuksemburge.

Tai antras pagal svarbą kulinarijos čempionatas po „IKA/Culinary Olympics“ pasaulio kulinarijos olimpiados, kuri vyksta Erfurte, Vokietijoje, kas ketverius metus.

2014_11_26_Nacionaline_komanda
Dėkojame rėmėjams „Santa Maria“, „Minordija“, „Jokado projektai“, „Manjana“, „Reaton“, „Monilaite Thomeko“, „Metos“, „Aroja“, „Valdas studi“, „Voras ir Ko“, „GPH a Nexans company“ už bendradarbiavimą ir pagalbą.
Dėl papildomos informacijos kreipkitės:
Lietuvos restoranų vyr. virėjų ir konditerių asociacija
Mob. tel. +370 615 67405
http://www.lrvvk.lt


Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną