Lietuvos virėjai kviečiami dalyvauti geriausiųjų konkursuose

Lietuvos virėjai kviečiami dalyvauti geriausiųjų konkursuose

„Geriausio Lietuvos virėjo” konkurse dalyvaus 8 virėjai, „Geriausio Lietuvos konditerio” konkurse – 8 konditeriai (amžius neribojamas) su asistentu, sėkmingai perėję atrankos turą. Konkurse dalyvaus 8 Jaunųjų virėjų komandos – profesinių mokyklų mokiniai. Talentus atskleis ir mokiniai su specialiaisiais ugdymo poreikiais.

Virėjai ir konditeriai, pretenduojantys dalyvauti konkurse, iki 2014-09-15 dienos privalo pateikti dokumentų paketą (formas rasite tinklapyje http://www.lrvvk.lt):
•    registracijos anketą,
•    konkursinių patiekalų nuotraukas (21x15cm),
•    receptūras su technologijos aprašymais (finalininkai patiekalus konkursui galės koreguoti 30%, lyginant su atrankinio etapo patiekalais).

Užpildytus dokumentus prašome siųsti:
el. paštu vadybininke@lrvvk.lt
paštu  p. d. 2453, LT-09008, Vilnius
arba pristatyti į LRVVKA biurą adresu: V. Mykolaičio-Putino g. 5, Vilnius (Profsąjungų rūmai).

Atrankinio turo nugalėtojai ir finalo dalyviai bus paskelbti 2014-09-25 dieną tinklapyje www.lrvvk.lt.

Lapkričio 6 d. konkurso metu jaunieji virėjai (profesinių mokyklų mokiniai) nuo 9 val. ringe per 2 val. privalės pagaminti po 2 porcijas šių patiekalų:
- karštąjį mėsos (pagrindinį) patiekalą, būtinai panaudojant kiaulienos išpjovą;
- desertą, panaudojant moliūgą ir „Dansukker“ cukrų su cinamonu.

Jaunųjų talentų konkurso kategorija:
- vaikiškas tortas,  tema „Kalėdų džiaugsmas”.

Lapkričio 6 d. konkurso metu konditeriai nuo 13 val. ringe per 3,5 valandos privalės:
- pagaminti 15 vnt. identiškų mini pyragaičių, būtinai panaudojant „Dansukker“ vanilinį cukrų su natūralia vanile, „Dansukker“ auksaspalvį arba šviesųjį sirupus;
- papuošti 2 kg torto pusgaminį, tema „Lietuviškos šventės”.

Talentų konkurso kategorijos:
- vestuvinis tortas 3 a. (iki 6 kg).
- ART klasė, dirbiniai iš šokolado.

Lapkričio 7 d. konkurso metu virėjai nuo 9 val. ringe per 3,5 valandos privalės pagaminti po 6 porcijas šių  patiekalų:
- laktovegetarinį užkandį (galima naudoti pieno produktus), būtinai panaudojant „Bulgur“ nesmulkintas kruopas;
- mėsos karštąjį (pagrindinį) patiekalą, būtinai panaudojant jautienos nugarinę, 2 produktus iš „Juodosios dėžės“, „Santa Maria“ prieskonius (bus tikslinami);
- desertą, panaudojant „Dansukker“ rudąjį drėgnąjį cukrų „Farinas” ir juodąjį šokoladą.

Talentų konkurso kategorijos, kulinarinis ART:
- 4 skirtingi 1 kąsnio užkandžiai 6 asmenims (ruošiami iš mėsos, žuvies, jūros gėrybių, vegetariškas).

Lapkričio 7 d. konkurso metu nuo 14 val. pasirodys mokiniai su specialiaisiais ugdymo poreikiais.

Lapkričio 8 d. vyks Lietuvos virėjų nalionalinės komandos, lapkričio 22 - 26 d. dalyvaujančios tarptautiniame kulinariniame konkurse „Culinary World Cup” Liuksemburge, 3-jų skirtingų patiekalų po 110 porcijų pristatymas ir ragavimas šventinės vakarienės metu.

Daugiau informacijos:
el.p. vadybininke@lrvvk.lt, info@lrvvk.lt
mob. tel. 8 615 67405

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną