Lietuvos vartotojams – pirmasis Dry Ice alus

Lietuvos vartotojams – pirmasis Dry Ice alus

Lengvųjų alkoholinių gėrimų gamintojas AB „Ragutis“ pristato Dry Ice alų – „Horn Dry Ice“. Toks alus yra gaminamas naudojat specialias technologijas Ice ir Dry, dėl kurių įgauna ypač lengvą, švelniai ledinį skonį. „Sujungus dvi alaus gamybos technologijas „Ice“ ir „Dry“ pagaminamas alus, kurio skonis lengvas ir malonus. Šį alų turėtų pamėgti subtilaus alaus mėgėjai, kurie nėra linkę gerti tradicinio alaus, turinčio ryškų apynių kartumą ir aromatą“, – sako AB „Ragutis“ generalinis direktorius Vytautas Meištas.

Alus pilstomas į naujo pavyzdžio 0,33 l talpos buteliukus, kurie yra aukštesni, ilgu kakliuku bei atsukimo mechanizmu buteliuko dugne, todėl modernesni ir stilingesni negu tradiciniai tokios talpos buteliukai.

Pirmasis Dry alus buvo pagamintas 1987 m. Assachi aludarių Japonijoje. Dėl naudojamos naujos inovatyvios technologijos šis alus savo švelnesniu skoniu gerokai skyrėsi nuo tradicinių vokiškų ir sulaukė didelio pasisekimo ir populiarumo. Netrukus jis buvo pradėtas eksportuoti, o vėliau ir gaminti Amerikoje, Kanadoje ir Europoje. Vienintelė darykla, gaminanti Dry alų Lietuvoje, yra AB „Ragutis“.

Dabar paplitusi „Ice“ technologija pirmą kartą buvo panaudota Kanadoje, bet greitai ėmė plisti ir į kitas šalis. Naudojant šią technologiją, alus fermentavimo proceso metu atšaldomas maksimaliai iki -3 ˚C. Dėl šaldymo proceso nusėda taninas ir suteikia alui charakteringo skonio bei padaro jį švelnesnį.

Sujungus „Ice“ ir „Dry“ technologijas, gaminamas naujas alus tampa ypač lengvo, švelniai ledinio skonio, 4,5 % stiprumo gėrimu. Išpilstytas į itin modernius buteliukus, toks alus puikiai tinka karštą vasaros dieną prie lengvų makaronų patiekalų, ant grotelių keptos mėsos ir daržovių.

Apie AB „Ragutis“
AB „Ragutis“ veikia jau nuo XIX a. vidurio – alaus darykla įkurta 1853 m. Šiuo metu 99,56 proc. įmonės akcijų priklauso Estijos alaus bendrovei „AS A. Le Coq“, kurią valdo Suomijos alaus bendrovė „Olvi Plc“.

2006 m. bendrovė pardavė daugiau nei 42 mln. litrų gėrimų, bendrovės pardavimo pajamos sudarė 68,4 mln. Lt. AB „Ragutis“ uždirbo 4,2 mln. Lt tipinės veiklos pelno ir 2,6 mln. Lt grynojo pelno. Bendrovėje šiuo metu dirba 184 darbuotojai. Įmonė nuolat investuoja į gamybos proceso tobulinimą, per pastaruosius trejus metus bendrovės modernizacijai investuotojai skyrė apie 20 mln. Lt. Šiandien AB „Ragutis“ yra viena moderniausių alaus daryklų Lietuvoje.

Daugiau>>

AB „Ragutis“ ir UAB „Integrity PR“ informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną