Lietuvis – trečias tarp geriausių Šiaurės Europos jaunųjų virėjų

Lietuvis – trečias tarp geriausių Šiaurės Europos jaunųjų virėjų

„Varžybų organizatoriai prieš du mėnesius informavo apie pagrindinius trijų patiekalų, kuriuos turėjau pagaminti, ingredientus, tačiau šios žinios dalyvavimo varžybose nepalengvina. Į renginį vežiausi savo produktus, įrankius, lagaminuose nebeliko vietos įrenginiams. Be to, jo metu svarbu ne tik galutinis rezultatas, bet ir procesas – varžybų ringe išbuvau 5 valandas, per kurias vos kelis kartus pakėliau galvą“, – sakė Deivydas Praspaliauskas, 2010 m. išrinktas geriausiu Lietuvos virėju.

D_Praspaliauskas_Hans_Bueschkens_Young_Chef_Challenge_varzybose_I

Varžybų Londone dalyviai turėjo pagaminti tris patiekalus po 8 porcijas. Juos vertino penki Pasaulinės vyriausių virėjų organizacijų asociacijos teisėjai. Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos deleguotas D. Praspaliauskas ruošė karštą brandintos jautienos užkandį su karamelizuotais svogūnais burokėlių sultyse, pagrindiniam patiekalui – dviem būdais paruoštą otą – virtą su marinuotais burokėliais ir burokėlių daigais bei keptą su grybų ir rudojo sviesto padažu, desertui – braškių parfė, braškių pyragaitį, braškinį ganache ir tapijoką su braškių padažu.

D_Praspaliausko_patiekalas_Hans_Bueschkens_Young_Chef_Challenge_varzybose

Jaunųjų kulinarų varžybos „Hans Bueschkens Young Chef Challenge“ šiais metais organizuojamos jau šeštą kartą. Kas dvejus metus vykstančio renginio tikslas – suteikti galimybę jauniems, iki 25 metų amžiaus, virėjams pademonstruoti savo talentą tarptautiniu lygiu bei didinti jų meistriškumą. Pirmasis iš Pasaulinės vyriausių virėjų organizacijų asociacijos narių ėmęsis šio tikslo buvo 1980–88 metais jai vadovavęs virėjas iš Vokietijos Hans Bueschkens, kurio garbei ir pavadintos varžybos.


Daugiau informacijos:
Orinta Charčenkaitė
Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos vadybininkė
Tel. +370 674 51045

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną