Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Lietuviai sėkmingai pasirodė Kremliaus kulinarinės taurės čempionate

2009-10-15
Paskelbk savo straipsnį

2009 m. rugsėjo 30 – spalio 2 d. Maskvoje, XII tarptautinės parodos „PIR“ metu vyko tarptautinis kas du metus rengiamas Kremliaus kulinarinės taurės čempionatas („Kremlin culinary cup 2009”) – vienas iš didžiausių ir ryškiausių metų visuomeninio maitinimo renginių ne tik Rusijoje ar Rytų Europoje, bet ir visame pasaulyje. Renginio metu net 300 virėjų kūrė tikrus šedevrus.

Šiais metais Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (LRVVKA) komandą „Gintarinis aljansas“ Regioninių komandų rungtyje atstovavo komandos kapitonė Aldona Gečienė (restoranas „Medininkai“), Liucija Makovska (laisvalaikio pramogų centras „Grand Casino World“), Ruslan Bolgov (restoranas „Steakhouse Hazienda“), Natalija Krasauskienė (konditerijos cechas „Bijola“) ir Vytautas Samavičius (viešbučio „Navalis“ restoranas). Regioninės komandos turėjo atlikti privalomą šešių dalių programą: padengti stalą tema „Kalėdinis stalas“ pagal nurodytą meniu (klasė R1), dalyvauti trijose praktinėse klasėse A kategorijoje (virėjai) ir vienoje praktinėje klasėje C kategorijoje (konditeris) ir išstatyti darbą D kategorijoje (ART klasė). Regioninių komandų rungtyje dalyvavo 5 komandos iš Italijos, Turkijos, Lietuvos ir Rusijos. Susumavus rezultatus, Didžioji Kremliaus kulinarinė taurė buvo įteikta Italijos komandai iš Venecijos regiono.
Lietuvos komanda „Gintarinis aljansas“, laimėjusi 1 aukso, 5 sidabro ir 3 bronzos medalius, liko antroje vietoje.

2 sidabro ir 1 bronzos medalį pelnė Vytautas Samavičius, dalyvavęs individualiose rungtyse. Kiekvienoje rungtyje virtuvės meistras konkuravo su dar maždaug 80-čia kolegų iš įvairių pasaulio šalių. V. Samavičiui teko gerokai paplušėti gaminant paukštienos, žuvies patiekalus ir šešis restoraninius užkandžius. Pernai Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos organizuotame konkurse V. Samavičius pelnė geriausio Lietuvos virėjo titulą. Ypatingo skonio patiekalais jis septynerius metus lepina restorano „Navalis” svečius, o virėju dirba jau 13 metų.
Individualių dalyvių praktinėse klasėse nepralenkiamas buvo Estijos atstovas Oleg Sychev, apdovanotas net 3 aukso medaliais.

LRVVKA dėkoja komandos „Gintarinis aljansas“ rėmėjams Kremliaus kulinarinės taurės čempionate – kompanijoms „Santa Maria“ ir „Neo textile“, kurių dėka LRVVKA komanda turi galimybę demonstruoti puikius rezultatus pasauliniu lygiu. Sveikiname komandos narius už puikius tarptautinio lygio pasiekimus ir linkime sėkmės, siekiant dar geresnių rezultatų!

LRVVKA nuotraukų galerija >>  

Visi rezultatai: http://www.cookchamp.ru/files/results2009.doc

LRVVKA ir viešbučio „Navalis“ informacija ir nuotraukos