Libaniečiai pagamino didžiausias salotas

Libaniečiai pagamino didžiausias salotas

Praeitą sekmadienį net 250 Libano virėjų ir 50 virtuvės šefų plušėjo, siekdami jau trečią kartą šiais metais sumušti rekordą – šįkart jie gamino didžiausias tabouleh salotas. Tai tradicinis Libano virtuvės patiekalas, gaminamas iš kus kuso, pomidorų. Šios salotos populiarios Artimųjų Rytų šalyse.

Didžiuliam salotų kiekiui pagaminti buvo sunaudota nemažai produktų: 3,5 tonų salotų, 1,6 tonos petražolių, 1,5 tonos prinokusių pomidorų bei 420 kilogramų svogūnų. Salotos gardintos citrinos sultimis bei česnaku.

Naujas rekordas sumuštas dieną po to, kai į Gineso rekordo atstovai užfiksavo humuso rekordą – jo svoris sudarė dvi tonas. Minėto rekordo tikslas pagrinde buvo patriotinis, kadangi humusas taip pat populiarus Izraelyje ir pasaulyje atpažįstamas kaip žydų virtuvės patiekalas. Libanas kaltina Izraelį pasisavinus humuso receptą. Taigi renginio metu siekta pabrėžti humuso kilmę.   

Rugpjūčio mėnesį Libane pagamintas didžiausias kebbe. Tai pirmasis kulinarinis Libano rekordas šiais metais. Kebbe populiarus Artimuosiuose Rytuose, bei Šiaurės Afrikoje. Jis gaminamas su malta mėsa bei kviečiais.  

Šių kulinarinių rekordų organizatoriai tikisi, kad šalies rekordininkės įvaizdis padės Libanui apsaugoti šiuos patiekalus ir jie bus atpažįstami kaip Libano.

Elena Germanovič
Šaltinis: onet.pl; breitbart.com
Nuotraukos: http://swordie.swordbomber.com
Meniu.lt informacija

Paskelbk savo straipsnį

Rašyti komentarą

Pasiūlyk restoraną