Šioje svetainėje naudojami slapukai. Naudodamiesi svetaine sutinkate su slapukų naudojimu. Daugiau informacijos apie slapukus..

Supratau
+ Pasiūlyk restoraną
Restoranų naujienos

Lesoto Karalystės patiekalai (pasaulio virtuvės)

2008-02-11
Paskelbk savo straipsnį

Lesoto Karalystė – tai mažytė valstybė Pietų Afrikoje. Pavadinimas skamba karališkai, tačiau tai viena skurdžiausių pasaulio šalių. Dauguma buvusios Britanijos kolonijos gyventojų verčiasi žemės ūkiu, nors derlingos dirbamos žemės mažai. Daugelis produktų yra įvežami iš kitų šalių.

Lesoto kulinarijoje, kaip ir kitose Afrikos valstybėse, dominuoja grūdai, pieno produktai, kukurūzai, ryžiai, soros. Šalies virtuvėje populiari mėsa (ėriena, elniena, kiauliena, strutiena), vaisiai (mangai, papajos, bananai, avokadai), daržovės (bulvės, pomidorai, kopūstai), mėgaujamasi ir jūrų produktais – skumbre, tunu, krevetėmis.

Mėgiama konservuota žuvis, marinuotos daržovės, taip pat marinuota mėsa, iš kurios kepami kebabai, gaminami įvairūs troškiniai. Patiekalai gardinami gana aštriais prieskoniais. Itin mėgiami įvairūs padažai, kurie patiekiami prie mėsos, žuvies, daržovių. Populiarūs riešutų padažai ar padažai, paruošti iš baklažanų, pomidorų, špinatų.

„Braai“ – tradicinis patiekalas, ant grotelių kepta įvairi mėsa, dešrelės.

„Landjager“ – džiovinta elnienos dešra, kuria paprastai mėgaujamasi per šventes.

„Kitoza“ – „džiovinta ir rūkyta“ liesa jautiena. Mėsa supjaustoma nedidelėmis juostelėmis ir gerai (beveik iki išdžiovinimo, apie 3-4 valandas neaukštoje temperatūroje) iškepama orkaitėje. Vėliau dar sykį kepama ant grotelių bei dažniausiai kaip užkandis patiekiama su kukurūzinių miltų koše arba ryžiais.

Parengė Jolanta Bagurskienė
Nuotraukoje – „Braai“ (http://pretoriasubaqua.blogspot.com)
Meniu.lt informacija